Haha Aux watch out flame inc. (hide)
Hmm może zacznijmy od tego, że prezentuje zupełnie przeciwną do Auxariusa postawe, tzn. jestem zagorzałym fanem AO, a na WoWa patrze jak na miodną, ciekawą gierkę, która wystarczy na 2-3m-cy gry.
Teraz flamezone:
1. Aux jak mozesz mówić o high level content w WoWie skoro takowego jeszcze nie doznałeś i zupełnie nie wiesz czy jest to ciekawe, czy może jest to chwilowo interesujące, a potem nudne jak flaki z olejem. Twoja postać to o ile się nie myle lvl 20> Mage...
2. Zgodze się z tym, że w AO po osiągnięciu max nie ma zbyt dużo do roboty, bo zostaje tyko: Pande, Farming, Alieni (nowy playfield w 15.
, PvP (ktore moim zdaniem jest ciekawe, aczkolwiek trzeba miec dobra maszyne zeby je uciagnac/ maszyne-lacze). Jedakże są dwie sprawy: Nie osiągnałeś w AO maxa, wręcz przeciwnie byłeś od niego o dobry kawałek, a pozatym piszesz o Pandemonium jakbyś był starym wyjadaczem, który od niepamietnych czasów, już jako dzieciak w pieluszce latał po pande niczym po poletku do zabaw, a tak naprawde to ile pamietam zrobiłeś beasta może z 3 razy i byłeś na kilku zodiac raidach.
3. Zdobywanie xp - tutaj są zdania podzielone, ponieważ jedni lubią bić mobki i robili to od dawna(właśnie głownie AO, może MU jeśli ktoś kiedyś tknął tą gierke), inni lubią połączenie bicia mobów i robienia questów z przewagą na bicie (bodajże Diablo i kilka innych większość innych RPG - wliczając moją ulubioną serie FF), oraz praktycznie same questy (tutaj wydaje mi się, że jest to WoW). Tak więc reasumując każdy lubi co innego, a jedyne co moge powiedzieć z moejego punktu widzenia to to, iż w WoWie Blizzard przesadził z ilością questów i rodzaju rozgrywki jaki musisz tam prowadzić - praktycznie cały czas granie solo, co moim zdaniem nie zalicza sie do MMO, bo w MMO tak naprawde chodzi o teamówki/granie z ludźmi a nie swoim najlepszym przyjacielem - palka, psem czy cokolwiek tam lubisz. Pozatym większość questów wiąże się z farmingiem, co jest dla mnie o wiele wiele gorsze niż zabijanie biednych kamiennych potworków. W AO natomiast może hecklery są troche przesadzone (mogliby zróżnicować mobki od xp i dodać playfield, co zrobią w następnym patchu), jednakże ja je lubłem. Co więcej - praktycznie cały czas robisz xp w teamie., a nie solo - szczęgólnie jeśli jesteś początkujący. Stary wyjadacz w AO pewno na początku będzie grał solo, powody są proste - więcej xp/kill i uber equip.
Małe podsumowanie - Wymarzona gierka to coś pośrodku WoW a AO, coś co dla 3 typów graczy będzie dobre.
(Oczywiście nic nie może się równać z AO w możliwościach rozwoju postaci
)
EoT z mojej strony.
P.S. Rada na przyszłość - nie rozpisuj się na tematy, o które tylko się otarłeś, a z którymi tak naprawde nigdy nie miałeś doczynienia (highlvl content zarówno w wowie jak i w ao/ 210 to nawet nie polowa
/).
EDIT 1:: dodalem info o levelu w ao i poprawilem kilka bledziszkow.
EDIT 2:: Napisalem co z editowalem, tak dla scislosci