tczewiak napisał(a):
Póki co jestem zielony jak pietruszka i nie wiem nawet jak stać się powiedzmy summonerem czy dark knightem.
Czemu pytam? A bo lubię przywiązać się do jednej postaci i ją roleplayować (tak mniej więcej)... Najbliższe są mi postacie mroczne, magowie i złodzieje. W serii FF zaśniezwykle pociągały mnie wszelakie summony, eidolony, avatary czy jakkolwiek by tego nie nazwać...
Dopisane:
Przepraszam wszystkich - pochwyciła mnie polityczna pomroczność jasna... Nie zauważyłem dwóch ślicznych tematów...
Ja przerabialem temat DRK (Dark Knight)
tutaj...Zresztą chyba lepsze miejsce na pytania

Pozatym jeśli coś mogę Ci doradzić wyciągając wnioski z własnych błędów...to wstrzymaj się z pytaniami aż zagrasz...gra jest tak całkowicie inna od reszty mogów w pierwszym kontakcie, że musisz wszystkiego nauczyć się na własnej skórze...
![:]](./images/smilies/icon_har1.gif)
Jeśli chcesz zrobić SMN to faktycznie WHM jest najlepszym subjobem...Ze mnie żaden specjalista nie jest, ale wydaje mi się, że najlepsza droga do SMN/WHM to :
1. BLM do 18lvl (na 17lvl masz bardzo przydatny WARP-teleport do tzw. Home Point)
2. Quest na supprot job (subjob)
3. WHM/BLM do 20lvl
4. Quest na kurczaka (prawojazdy na Chocobo-dopiero wtedy możesz ich używać, prędzej to z papucia)
5. WHM/BLM do 31lvl (dla pewności jeden level wyżej-łatwo zginąć a w FF można delevelować bo tracisz exp)
6. Quest na SMN
7. Grindzik SMN/WHM (jak dobrze pójdą poprzednie podpunkty, to masz spokój z subjobem WHM do 62lvl SMN)
Jeśli moje rozumowanie jest błędne, to mile widziane sugestie