tczewiak napisał(a):
Póki co jestem zielony jak pietruszka i nie wiem nawet jak stać się powiedzmy summonerem czy dark knightem.
Czemu pytam? A bo lubię przywiązać się do jednej postaci i ją roleplayować (tak mniej więcej)... Najbliższe są mi postacie mroczne, magowie i złodzieje. W serii FF zaśniezwykle pociągały mnie wszelakie summony, eidolony, avatary czy jakkolwiek by tego nie nazwać...
Dopisane:
Przepraszam wszystkich - pochwyciła mnie polityczna pomroczność jasna... Nie zauważyłem dwóch ślicznych tematów...
Ja przerabialem temat DRK (Dark Knight)
tutaj...Zresztą chyba lepsze miejsce na pytania
Pozatym jeśli coś mogę Ci doradzić wyciągając wnioski z własnych błędów...to wstrzymaj się z pytaniami aż zagrasz...gra jest tak całkowicie inna od reszty mogów w pierwszym kontakcie, że musisz wszystkiego nauczyć się na własnej skórze...
Jeśli chcesz zrobić SMN to faktycznie WHM jest najlepszym subjobem...Ze mnie żaden specjalista nie jest, ale wydaje mi się, że najlepsza droga do SMN/WHM to :
1. BLM do 18lvl (na 17lvl masz bardzo przydatny WARP-teleport do tzw. Home Point)
2. Quest na supprot job (subjob)
3. WHM/BLM do 20lvl
4. Quest na kurczaka (prawojazdy na Chocobo-dopiero wtedy możesz ich używać, prędzej to z papucia)
5. WHM/BLM do 31lvl (dla pewności jeden level wyżej-łatwo zginąć a w FF można delevelować bo tracisz exp)
6. Quest na SMN
7. Grindzik SMN/WHM (jak dobrze pójdą poprzednie podpunkty, to masz spokój z subjobem WHM do 62lvl SMN)
Jeśli moje rozumowanie jest błędne, to mile widziane sugestie