Stokrotka masz niestety slabe pojecie czym ninja trzyma hate, na pewno nie SAMYM generowaniem cieni. Tak przy okazji to Utsusemi: Ni nie generuje hate wogole, kropka. Utsusemi: ichi owszem, tak ale nie Ni. Jeszcze nigdy, a troche ninja gram, nie widzialem aby mobek obrocil sie z powrotem do mnie po rzuceniu na siebie Utsusemi: Ni za to wielokrotnie po rzuceniu Utsusemi: Ichi.
Ninja to nie tylko cienie jak by sie komus moglo wydawac, Utsusemi i nauka przerzucania go to "szkola podstawowa" grania ninja. Debuffy, elemental ninjutsu, provoke czy warcry to elementy, ktore skladaja sie na to ze mobek jest zainteresowany Ninja a nie zadajacym czesto podwojny damage Monkiem czy innym DD. Podaje tu za przyklad Monka poniewaz statikowalem z jednym takim co ma przegiety sprzet i dawal mi twarda szkole (hi Op
). Cienie sa tylko po to aby skumulowanego hate nie tracic poprzez otrzymywanie damage`u. Naturalnie w dalszej fazie grania ninja nie mozna sie obejsc bez sprzetu emnity+ i accurancy+ ale inaczej byc nie moze skoro inne profesje dostala dmg bonusy czy chore przedmioty (Black Belt na przyklad, jeden z najlepszych przedmiotow w grze).
Jak dla mnie nie bedzie tak tragicznie z Ninja teraz jak by sie moglo wydawac: po prostu zainwestuje sie w sprzet dajacy jeszcze wiecej hate, w zarcie ktore to robi (ponoc Dorado Sushi daje+4 hate, jesli to prawda to jest to chyba najbardziej przegiete zarcie w grze po Ambrosia) i poszuka metody do faktycznie bardziej strategicznego grania ninja i wyciagania wnioskow dlaczego nie wychodzi.