mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 784 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 40  Następna strona
Autor Wiadomość
**

PostNapisane: 21 lip 2006, 09:38 
swordsman napisał(a):
btw. tylko anc jest potrzebujaca w srode? reszta chce dla kasy pendanty?

Znaczy jak byłaba chwila czasu na jeszcze jeden to ja z checią bo za 9 leveli już bende mógł go używać

PostNapisane: 21 lip 2006, 10:53 
Sonoman --> spoko, zalatw trigger, najlepiej HQ.

Jeszcze raz napisze o zasadach tego runu:

W pierwszej kolejnosci robimy pendant dla osob, ktore moga go nosic (BLM, RDM) i nie maja zamiaru go sprzedac. Na teraz sa dwie takie osoby: Ancover i Sonoman.
(oczywiscie jesli sie mialo wczesniej pendant to nie mozna skorzystac z tego przywileju)

W drugiej kolejnosci robimy pendanty dla kasy. Kazdy trigger bedzie mile widziany. Premiowane beda osoby majace wieksza ilosc triggerow:
- pierwszy pendant na split, drugi dla osoby dajacej triggery, trzeci na split, czwarty dla osoby dajacej triggery itd

Jesli beda HQ triggery to one ida w pierwszej kolejnosci.

=================================================

Jest to jedna z niewielu okazji, gdzie na runie CC bedzie mozna zarobic calkiem niezla kase. Nie ma w tym nic zlego i IMO nie rozni sie od zarabiania kasy na SKYrunach.

Zapraszamy wszystkich magow lvl 60+ i melee lvl 65+.

PostNapisane: 21 lip 2006, 11:23 
Czyli jak rozumiem osoba, która ma triggery NQ i ma na tyle pecha, że wypadnie jej jeden Pendant zarabia dokładnie tyle samo ile ktoś kto przyszedł pomóc nie mając triggera. Bardzo ciekawe.

**

PostNapisane: 21 lip 2006, 11:23 
Jesli bedziemy na miejscu to moze dalo by sie zrobic maly przerywnik i ubic mi doniczke na Charging Shield?. Triger sobie sam znajde. Sama walka powinna trwac chwilke.

Obrazek

PostNapisane: 21 lip 2006, 11:33 
Karwi - my bedziemy bic tonberryego w Pso'Xja a nie w temple

PostNapisane: 21 lip 2006, 11:47 
Targaryen napisał(a):
Czyli jak rozumiem osoba, która ma triggery NQ i ma na tyle pecha, że wypadnie jej jeden Pendant zarabia dokładnie tyle samo ile ktoś kto przyszedł pomóc nie mając triggera. Bardzo ciekawe.

W takim wypadku mozemy zrobic refundacje kosztow triggerow.

**

PostNapisane: 21 lip 2006, 11:58 
No faktycznie. Buahahahahaha. Chyba trzeba sie wyspac. W takim razie propozycji nie bylo :lol:

Obrazek

PostNapisane: 21 lip 2006, 12:11 
wg mnie wszystkie dropnięte pendanty (oprócz tych dla ludzi którzy będą je nosić) powinny trafić na sprzedaż a potem każda osoba która dała trigger powinna za każdy trigger NQ dostać np. 300k (nieważne czy był drop czy nie) (za HQ również np. 300k przynajmniej jeśli chodzi o moje triggery) a reszta gili powinna być po równo podzielona na wszystkie osoby które brały udział w runie, od nas samych zależy ile czasu będzie trwać każda walka, ile przyjdzie osób thf/ lub /thf i ile osób bedzie miało triggery
wolałbym żeby żaden przeznaczony do sprzedaży pendant nie trafił poza pendantbank CC
zapraszam do farmowania materiałów + ewentualnego kupowania brakujących części do zrobienia triggera albo dla ułatwienia i skrócenia czasu trwania runu(runów) nie robienie tego, zawsze coś się zarobi a że będzie to trwało 10x dłużej niż głupi enm18 robiony kilka razy to sprawa lenistwa i złego pojmowania biznesu w kontekście pomocy albo pomocy w kontekście biznesu

PostNapisane: 21 lip 2006, 12:14 
Ok Sim!

Proponowalbym jednak 400k za NQ i 800k za HQ. Moze to zmotywuje do przyniesienia wiekszej ilosci triggerow.

PostNapisane: 21 lip 2006, 12:24 
dla tych co chcą i wiedzą w jakiej bajce się poruszamy mogę napisać że mam na bazarku kilka lumberów, jak ktoś zdobędzie/sfarmuje/kupi white steel (opłaca się/są po 80k-180k) i będzie chciał dać do zrobienia trigger z nadzieją lub bez na HQ to daje lumbery za darmo, jak nie to prędzej czy później się sprzedadzą
kiedyś farmując stal jedna osoba chciała tradnąć mi za darmo stal chyba z litości (miała na bazarku za 200k!!!), zapłaciłem z litości 50k jej bo mój taru nie trawi litości

PostNapisane: 21 lip 2006, 13:51 
zwroce male uwagi:

1) co do U-Pendanta:
mrynar napisał(a):
W pierwszej kolejnosci robimy pendant dla osob, ktore moga go nosic (BLM, RDM) i nie maja zamiaru go sprzedac. Na teraz sa dwie takie osoby: Ancover i Sonoman.
(oczywiscie jesli sie mialo wczesniej pendant to nie mozna skorzystac z tego przywileju)

jeszcze Lesiu chce zrobic U-Pendant dla Lesia - w sytuacji, ze gra na x2 kontach, proponuje go zaliczyc do potrzebujacych:
egoist napisał(a):
tak sie zastanawiam czy bylaby opcja zebym zrobil pendant dla lesia. niby mam dla pilka ale ciagle przesylanie equipu mnie wku$%ia. ale ale na koncu po tych co nie maja of kors.

2) do naszej frekwencji:
Targaryen napisał(a):
Nawet tank party nie złożymy. Ninja do Ouryu odpada ze względu na masakryczną liośc leczenia jakiej wymaga w tej walce- Ouryu duzo dłużej jest w powietrzu niż Tiamat czy Jormungard.

Jest earth based więc slow i stun możemy sobie w buty wsadzic- przyjmowanie na klatę Stonega i Petryfiga nie mówiąc o 100-300dmg pocisków z powietrza co 5 sekund przez minutę. Kto to uleczy? Ancover? Jakim cudem jak wczoraj po 10 minutach Alastora mając dwóch bardów i Rdma w party krzyczała "no mp".

Dokóki nie namówicie Xaverego aby wrócił, a do tego nie znajdziecie sposobu aby go sklonowac to Ouryu jest dla nas delikatnie mówiąc problematyczne.

Rha bezwglednie ma racje, co do ilosci w naszych CC Eventach magow i skutecznosci ich pracy - w poprzedzajacym runie mielismy alliance na bazie - Lesiu RDM, Kalcia RDM, Stokrotka RDM pomagajacy charytatywnie RDM(nie pamietam nik), Draconi BRD, Ancover WHM i Deshter WHM (poza alliance)- w kazdym party byla osoba leczaca i zdejmujaca negatywne statusy - zas na ostatnim runie, bylo nas - Kalcia RDM, Draconi BRD, Drakant BRD, Ancover WHM <- tank party i Deshter WHM (poza alliance).

rozkaladajac ilosc podleczenia i zdejmowania statusow poza moje party + raisowanie Rha (250mp) po 10 min faktycznie nie bylo MP - zadna niespodzianka w tym ukladzie w alliance.

do czego prowadze? - byloby dobrze, by nasi magowie nachodzili czas na nasze runy (Kalcie to sie udaje!) - to skutecznosc, szybkosc, effektywnosc calego przedwsieziecia, no i dobra zabawa, nie liczac pewnych nauk gry.

wiem wiem wiem :) zaraz mi powiecie, ze na Ouryu przyjda wszyscy, albo prawie wszyscy - ale mi chodzi o kazdo razowy Event CC :wink:

Obrazek

Ostatnio edytowano 21 lip 2006, 14:06 przez Elfka, łącznie edytowano 1 raz
**

PostNapisane: 21 lip 2006, 13:51 
mrynar napisał(a):
Jest to jedna z niewielu okazji, gdzie na runie CC bedzie mozna zarobic calkiem niezla kase. Nie ma w tym nic zlego i IMO nie rozni sie od zarabiania kasy na SKYrunach.

Dokladnie, te pendanty to zyla zlota, dopoki ktos inny tego nie podpatrzy.

PostNapisane: 21 lip 2006, 14:06 
chetnie pomoge sonomanowi azraelowi i anc w zdobyciu pendanta

ja nie widze w tym ani dobrej kasy ani prostego sposobu
w sky wypadaja rare exowe itemki ktorych nigdzie indziej zdobyc nie mozna, a przy okazji kasa, nie wiem jak mozna to prownywac...
Wiecej kasy zarobi sie na samym farmowaniu triggerow do tego pendanta, kopaniu, lowieniu, craftowaniu itd niz na ciagnieciu calej armii ludzi tam... jak dla mnie szkoda czasu...
ok juz wiecej sie nie odzywam w pendantowej sprawie...

ps. lesiu stwierdzil ze sprzeda sobie pilkowy pendant i zdobedzie drugi z CC
no comment...

PostNapisane: 21 lip 2006, 14:36 
Azraelx tez chcial rostumpy, ale to pewnie jescze pare osob sie zglosi i przejdziemy sie.

Obrazek

PostNapisane: 21 lip 2006, 14:47 
Jak dla kogo Sai, nie każdy ma 20m w sprzęcie, który wymienia wraz z obecną levelowaną profesją :P

"Armia ludzi" powoduje, że walki będa się odbywac szybko i sprawnie, nie wiem czy czepiasz się tego, że ludzie wolą "gwarantowaną" kasę nad wątpliwy drop VClaw/Shining Cloth/Divine Log i szansę na abjuration czy to jakiś inny problem.

Pendant runy to naprwde duża szansa na podniesienie funduszy- należy tylko uważac aby nie zalac rynku 10-20 Pendantami na raz- wtedy zdesperowane jednostki robią chory undercut a dalej reszta chcąc nie chcąc podchwytuje trend- cena spada drastycznie.

PostNapisane: 21 lip 2006, 15:41 
Elfka napisał(a):
Azraelx tez chcial rostumpy, ale to pewnie jescze pare osob sie zglosi i przejdziemy sie.

azr wyjechał wraca 28.07

FF XIV - Torell Aho , Au'Ra ♂ - WAR 50 // DRG 50

PostNapisane: 23 lip 2006, 08:50 
A czy na CC EVENTY mozęmy też wrzucić KS99???

PostNapisane: 23 lip 2006, 11:05 
Dam trigger na split

FF XIV - Torell Aho , Au'Ra ♂ - WAR 50 // DRG 50

PostNapisane: 23 lip 2006, 11:50 
Tomalsky napisał(a):

Jak najbardziej, ale na zasadzie czyj orb tego drop. Uzbieranie 99 KSow to wcale nie taka prosta sprawa.

PostNapisane: 23 lip 2006, 12:28 
mrynar napisał(a):
Tomalsky napisał(a):

Jak najbardziej, ale na zasadzie czyj orb tego drop. Uzbieranie 99 KSow to wcale nie taka prosta sprawa.

Dokładnie, i tak własnie bym chciał. Choć obawiam się że ludzie mogą mieć ku temu jakies obiekcje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 784 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 40  Następna strona