Tak na szybkie. Shadowbolt rank 10 361 many (zakladam ze ma telnt -5% kosztów), Do tego imp life tap wiec 420 hp na 501-502 many. Jeden life tap do okolo 1,5 SB, czyli
z 2,1k HP mamy ok 5 tapow, co daje okolo 2,5k MP, to jest okolo 7 boltow. Trzeba liczyć ze SB zadje bardzo maly dmg (w prownaniu do Frostbolta o Fireballu nawet nie mowie). Do tego z tymi DoTami to roznie bywa wbrew pozora.. Niby powinno byc dot dot dot, ale czesto sie sie zdaza ze zamiast DoT jest resit..
i trzeba znowu. W zasadzie lock na mana ma tylko dwa sposoby w combacie Life Tao i Mana Drain. O MD nie powiem ale jest raczej malo skuteczne bez talentow..
Teoretycznie lock nie ma zadnych problemow z mana jakby byl Full Affiliction/Demonology. W tedy to jest spam DoT, Darc Pact, poswiecenie Fellhuntera albo Voida
I labo ma sie ok 100 many co 2s albo albo ok 150 HP co 4s (tak z glowy mowie niechce mi sie liczyc ile to jst 4% z 5k
).
Wiec
Aff/Dem lock == jest pod pve bo moze sobie spokojnie spamowac i miec sporo many.
Ja pisalem z perspektywy Destruction ktory ma tylko life tapa, i many zawsze za malo
.
Co do imba lockow ;]. Pewnie trafiles na jakis lamerow. Bez przesady ja jednego rogala polozylem doslownie w jednym strzale bo nie uzyl WoTF a ja mi Soul Fire critnol za 4k, potem juz for fun strzelałem z wanda..
EDIT; Oczywiscie taki Sacrafice Lock nie moze miec impa i zadnego peta potem ;]