koornik napisał(a):
co ty chrzanisz jaki 'numer' czy on zrobil jakas sztuczke karciana? Tego sie nie dalo przewidziec zadnego numeru nie zrobil zrobil wszystko tak jak inni gracze uczciwi robia z tym ze potem poszedl offline.
a gdzie masz napisane ze masz byc uczciwy? jak ktos napisal internet to nie piaskownica, wiesz w internecie jest ludkow "Czesc, mam na imie Ania i tez mam 12 lat" a taki mmorpgowy scamming w porownaniu do poprzedniego przykladu to detal.
Cytuj:
no tak a eula i tou blizzard absolutnie nie moze zmienic ?
moze a pomyslales ile przekretow moglo by byc wtedy? najprostrzy przyklad: nie lubie kogos, daje mu matsy na enchant z tym ze ja spadam offline i otwieram ticket ze mnei koels okradl -> kkthxbai. to "przekret" wymyslony na szybko z pewnoscia mozna bylo by duzo lepsze wymyslic jakby sie zastanowic a pozniej napisac faq: "Jak zalatwic koledze bana" lol
wracajac do threada co to jest 25g przy enchancie za 200g, te dusigrosze nigdy sie nie zastanawiaja ile kasy (no i czasu przy receptach za rep) trzeba wlozyc aby wylevelowac jakis trade skill. taki fajny przyklad z mojego doswiadczenia:
[2. Trade][xxx] LF hi lv alchemist
[To: xxx]: i'm alchemist what you need?
[xxx]: Can you make me some gr.fire prot and major reju pots?
[To: xxx]: free?
[xxx]: i've mats
[To: xxx] np, so if you want for free go to ah and buy me recipes.
-- koniec rozmowy
powyzszy dusigrosz zapewne uznal ze skoro mam recepty to mam mu robic poty, ale nie wziol pod uwage ze poswiecilem czas na leveling alch oraz po 800g za kazda z recept (tak, recepta na major reju pots nie jest juz bop i udalo mi sie ja zninjowac z ah)
Brodaty napisał(a):
@Fab
A za co?
Za kradzież, bezczelną kradzież.
jaka kradziesz, przeciez on sam kliknol accept na trade.
Cytuj:
Generalnie w społeczeństwie nie ma przyzwolenia na takie zachowanie, za takie działanie przewidziane są sankcje karne.
no i wirtualnym spoleczenstwie tez sa sankcje zapewne koles ma juz zamkniete drzwi do kazdej rajd gildii
Cytuj:
Myślę że można to porównać do takiej sytuacji:
W niedużym warsztacie naprawiają rury wydechowe. Akurat mi się urwała i trzeba zespawać. Zostawiam auto "na gębę" żeby naprawili. Ale auto znika, bo nieuczciwy właściciel warsztatu oddał je gangsterom.
Wg prawa polskiego zaistniało przestępstwo - auto zostało skradzione.
Wg blizza wogóle nic się nie stało.
zasadnicza roznica na samochod masz dokumenty ze jest twoj, na regenty nie masz
nie popieram scammingu, nie mniej jednak nie zal mi nikogo kto dal sie wkrecic byle by tylko zaoszczedzic pare g. kilka postow napisalem w miare bezpieczne kryteria jak wybierac kraftera, jednak jesli nie ma sie friendsow to trzeba sie liczyc z dodatkowymi kosztami gdyz ludzie z dobrycvh gildii swoje ceny maja.