Mroczny napisał(a):
No ja np. w takim Tekkenie 3 gdy gralem na wersje pal (50) i wersji NTSC (60) potrafilem niby robiac to samo robic to o 1/3 szybciej. Glownie jesli chodzilo o szybkie akcje typu combosy. Na turniejach tez zawsze gralo sie w wersje NTSC, a to niby raptem 10 punktow mniej. Doszlo do tego ze jak szedlem do kafejki np. i widzialem Tekkena od razu wiedzialem czy to pal czy NTSC.
To ten jedyny przypadek, gdzie tez widze roznice, ale chyba wiem dlaczego.
Emulowalem ostatnio tekkena na wolnym kompie i poza spadkiem fps byl spadek predkosci gry, podobnie, gdy u siebie wyskoczylo mi jakies 80fps [sprawdzalem to pozniej, nie sugerowalem sie cyferkami na ekranie] Gralo sie szybciej.
Czyli tam fps jest powiazane z ogolna szybkoscia, nie jest tak, ze na 50 i 60 szybkosc jest taka sama, tylko "plynnosc" sie zwieksza. Po prostu po przjesciu z 50 na 60 czesto sie nie wyrabialem z szybszymi combami.
W wow nawet jak mi do 15 fps spada w raidzie, to nie ma problemu zadnego z "plynnoscia" - gorzej, ze skoro gra potrafi mi chodzic z 15 fps, to w momentach krytycznych zdarzaja sie zastoje po 15 sec ;]