Dwutlenek nie siej herezji
naturalnym atakiem huntera jest ranged
od 10 lvl pakowalem w marksmith i jakos mi sie tym spokojnie solowalo bez zadznego problemu
to tobie naleza sie gratulacje ze grasz bez marksmith jako primary drzewka bo ja jakos sobie tego nie wyobrazam
dobrze, ze napisales, iz sprzet jaki nosi hunter nie ma wplywu na statsy peta wynika z tego jasno, ze peta juz nie mozesz dopakowac jak osiagnie 60 lvl, a sama postac huntera mozesz jeszcze ladnie podkrecic
ja jak tylko dobilem do 60 lvl mialem kolo 3400 life i 2800 mp, 15 % na crita ap nie pamietam
teraz 4200 hp / 3300 mp i jakies 20% crit
co do walk na BG to wlasnie marksmith hunter tam jest krolem
stoisz w tlumie masz czas spokojnie uzyc aimed i strzelasz
crity wlaza czesto i mialem 2 przypadki, ze na full hp zabilem jednym hitem maga
( kolo 3000 dmg )
jakos ciezko mi uwierzyc, ze twoj pet ma dps na poziomie 200 bo musial by klepac sredno hita po 400 -mis, 300 -kot
ja spokojnie wyciagam taki dps nie uzywajac peta
jak sie mana skonczy ze zwyklego autoshot mam kolo 140
co do pve na 60 lvl
bo czesto ostatnio grinduje to wyglada to tak :
mark->pet do boju->aimed ( bardzo czesto: crit za 1500 - moby lvl 56-58 elementale silithius , crit za 2000 -moby satyrki lvl 53-55 ) -> multi/serpent/cs -> po 3-4 hitach koniec walki zadarza sie czesto, ze jednego na 4 moby powalam 2 hitami ( zwlaszcza satyry )
jaka jest korzysc tryzmania peta zdala od siebie ?
nie wydaje kasy na naprawe sprzetu ( wiem zuzywam naboje
)
nie musze sie leczyc, a pet ma naprawde mila regenracje hp
przy okazji moja rada:
najlepszy pet do pve to mis
dlaczego?
ma tylko jedna wade - brak mozliwosci nauczenie skilla dash
bardzo istotny plus -- je wszystko nawet bulki maga ( prosisz jakiegos zeby narobil hamburgerow i masz z glowy jedzonko dla peta ) pozatym moze nauczyc sie 2 skilli do trzymania aggro
wlasnie moze ktos zna innego peta, ktory jeszcze potrafi posilac sie bulkami maga
na bg uzywam misia ze wzgledu na bulki i bug z jedzeniem ( na kota wydawalem majatek )
byc moze podchodzac do grania w sposob Dwutlenka ( podejscie do zbierania itemow ) to rzeczywiscie beastmastery jest dobrym sposobem, ale jesli myslisz o epic secie co wiarze sie z wyprawami do MC/bwl/onyxii to grzecham bylo by niewykorzystac ap ranged i crit chance
co do wypraw na MC w mojej guildi panuje silankowa atmosfera podczas tych wojarzy i dla 90 % uczestnikow raidu to nie jest mozolne szukanie w stresie itemow tylko wlasnie satysfakcja z tego, ze grupa 40 osob potrafi sprawnie wspolgrac
no ale jedne woli bladynki, a drugi brunetki
co nie zmienia faktu, ze obie to kobietki