A może dla odmiany coś konstruktywnego. Wraz z osiągnięciem 70lvl mam zamiar zagrać z takim
buildem. I zanim ktoś powie, że jak Warlock to tylko Aff/Dest niech przeczyta uzasadnienie:
Improved Healthstone - 20% HP więcej z kamyka.
Demonic Embrace - 15% Sta kosztem Spi, moim zdaniem dobra wymiana.
Fel Intellect i
Fel Stamina - oba talenty maksujemy. Sta i Int demona zwiększa się o 15%, moje statystyki Sta i Int o 3% a robimy to po to gdyż:
Demonic Knowledge - podnosi spell dmg o 15% sumy Int i Sta aktywnego aktualnie demona.
Demonic Aegis - zwiększa efektywność armorów o 30%, wkładam tu punkty ze względu na nowy skill: Fel Armor czyli dmg zwiększony o 100 i Sta buffy większe o 20%. Stary, wysłużony Demonic Armor odpuszczam ze względu na:
Soul Link - 30% dmg które dostaje caster przechodzi na demona przy czym dostajemy 3% dmg więcej. Dodatkowo pomocny będzie:
Demonic Resilience - redukuje szansę otrzymania critica zarówno od malee jak i casterów o 3%, i redukuje dmg otrzymywane przez demona o 15%.
Fel Domination i
Master Summoner - dają demona praktycznie instant i przy niskim koszcie many.
Unholy Power - zwiększa dmg demona o 20% i daje dostęp do:
Master Demonologist - aura Felguarda daje nam dmg nasz i demona zwiększony o 5% i resist o 5 na lvl
Demonic Sacrifice - poświęcenie demona, punkt włożony w ten talent daje
Soul Link.
Demonic Tactics - dmg demona i jego właściciela zwiększony o 5%
Summon Felguard - przywołanie demona
Łączna suma pktów w Demonology: 43
Łączna suma punktów w Destruction: 18 [nie mam zamiaru opisywać tego drzewka gdyż ten standardowy układ jest znany każdemu]
Na koniec podsumowanie, jaki cel mi przyświecał w tym buildzie:
- Felhunter, nowy demon, który wg mnie jest najbardziej wszechstronnym przyjacielem Warlocka. Jego aura to połączenie Succubusa i Felhuntera. Niezly dmg, co widać na wspomnianym już tutaj
filmie. w konsekwencji należałoby się spodziewać umiejętności trzymania aggro. słabszej od Voidwalkera ale lepszej od pozostałych demonów.
- boost Staminy.
- boost dmg przede wszystkim własnego ale także i demona przy okazji.
Nie opisałem tu talentu
Demonic Sacrifice gdyż uważam, poświęcanie demona dla uzyskania którego włożyłem 41 pktów w demonology nie ma sensu. Cały styl gry będzie się opierał na bieganiu w Fel Armor z Felguardem przy boku.
Czekam na krytykę i jakąś sensowną polemimkę. Bo stwierdzenia typu: "instant doty mogą zabić", "skill za 41 pktów wymiata" czy "ja moim Warlockiem mogę to i tamto" przyprawiają mnie o śmiech.