Miałem to szczęście (lub nie bo kosztowało mnie to sporo silverów
, zależy jak spojrzeć ) , wziąść udział w raidach na Saldean Farm , i chciałem wyrazić podziw dla silnika gry który pozwala na sensowne fps w max detalach nawet gdy po planszy latają dziesiątki postaci , co prawda efekty czarów są w sprytny oszczędny sposob zrobione co nie zmienia faktu że to najlepszy engine w MMORPG jaki widziałem . Walki są rewelacyjne ...szybkie pojedynki , wszechobecne szczęki oręża , pokrzykiwania ludzi , porykiwanie hordy
, słowem dobra robota .
Dużo zależy od leadership , źle pokierowana armia szybko zginie na terytorium wroga , prędzej czy poźniej wroga frakcja okrąży nas i wytłucze do nogi (tak było podczas mojego drugiego raid) . Chciałem dodać że te dwa raidy były counterami , raidu Alliance na Crossroads , Aliance zostało rozbite a żądni zemsty orkowie , undeadzi . taureni i trolle
pognali do portu w Rathet . Trzeba przyznać że podczas drugiego Raidu
broniliśmy wzgórza na farmie dość długo , zanim nie zjawiła sie odsiecz Aliance w sile ok 50-60 jednostek , tu popełniliśmy błąd taktyczny ...brak zgrania bo i armia przypominała , zbieranine najemników co walczyła wedle zasady "łupie co się nawinie i kroję co nie moje" , toteż trudno było ich utrzymać w ryzach .
"..Po bitwie jeden z gnomów , stanał nad moim ciałem i rzucił pare taunt emote , niech no tylko go dorwe
"
Jak ktoś ma cenne rady bądz inne ciekawe przeżycia związane z Raidami to niech tu się wpisze i podzieli