Sylvian napisał(a):
Jak dla mnie Piszpan podszedł do sprawy bardzo logicznie. Nie grasz = nie znasz end contentu (co niejednokrotnie udowodniłeś w swoich postach) = nie ma sensu o tym z Tobą polemizować.
Podejdę więc do tego jeszcze bardziej logicznie i zapytam o konkrety. Celowo omijasz szczegóły i przykłady, które podałem? Najłatwiej jest zarzucić komuś niewiedzę ot tak, dla widzi mi się.
Uważam, że NIC nie wiesz o L2 (a uważam tak dlatego tylko bo się z tobą nie zgadzam) - czy tak mamy polemizować?
Poza tym, Piszpan według ciebie prawdopodobnie do wszystkiego podchodzi logicznie, bo to twój kumpel z gry, więc trudno traktować twoje wypowiedzi jako obiektywne.
Sylvian napisał(a):
Jest grind taki jak wszędzie (bo w grach level based musi być grind).
Oczywiście, że grind w jakimś stopniu istnieje w każdym lvl based mmo. Czy ja temu zaprzeczam?
Faktem jest jednak to, że w żadnym, nie pochodzącym z azji MMO ( aka Second Job™) nie jest to jedyne co gra oferuje.
W WOWie jest grind, którego nawet grindem nie można nazwać bo nie dość, że nie zieje tak monotonią jak w L2, to trwa na tyle krótko że nie zdąży się znudzić. W EVE leveling odbywa się sam,
a kase zdobywasz na tyle łatwo, że możesz nie grindować w ogóle.
Sylvian napisał(a):
Co tylko udawadnia, ze ludzi lubią płakać i nic nie wnosi do temtu. Chyba, że chcesz nam udowodnić, że drama to jedyny cel w mmo? Hmm....
W L2 najwidoczniej. Jak widzisz, niektórych tylko ta pseudo drama w tej grze jeszcze trzyma.
Zresztą, nie ja pierwszy wspomniałem o dramie więc możesz sobie odpuścić.
Sylvian napisał(a):
Jak pisałem wcześniej grind jest prawie wszędzie - sęk to mieć z tego fun - a można - bo to tylko kwestia podejścia do gry. Skoro lubisz grać solo w mmorpg i samemu bić mobki godzinami - to życzę powodzenia. Dla mnie typowe party w L2 to kupa śmiechu, i zabawy ze znajomymi.
Przy odpowiednim podejściu i zaciętości fun możesz mieć z kumplami nawet na gg lub czacie onetu. W MMO chcę mieć to za co płacę, czyli czysty fun, którego nie muszę sobie sam tworzyć towarzystwem.
Sylvian napisał(a):
LOL skoro mówisz, że open PvP nie ma wpływu na grę to chyba nie ma dalej sensu dyskutować.
Pokaż gdzie dokładnie tak napisałem.
Sylvian napisał(a):
O korzyściach z PvP napisałem wyżej.
Chyba chciałeś, ale widocznie zapomniałeś, bo ja żadnych korzyści tutaj nie widzę.
Sylvian napisał(a):
FYI szansa na drop itemu przy śmierci to jest to jakaś mechanika odpowiedzialna za loot - i tak się skałda, że była i jest nadal (w zajebiście uproszczonej wersji...)
W tak zajebiście uproszczonej, że można to pominąć imo.
Zresztą w grze, w której normalnie expiąc, z dropa jesteś do tyłu, a na top stuff pracujesz rok na polu ryżowym, full loot jest niemożliwy do zaimplementowania.
Piszpan napisał(a):
zax mylisz totalnie pojecia i nie znasz l2, wypadaloby pograc zeby sie wypowiadac no nie?
rerol - to zostawienie maina i stworzeni postaci kompletnie od nowa.
sub - zaczynasz na 40 lvl ze wszystkimi skillami!
Widzę, że nie wszyscy zauwazyli ironie. Tak, wiem o tym i mimo wszystko nie zmienia to faktu, że lvl 40 to
NIC. Po prostu nowa postać na slocie pierwszej - to musiał wymyślić jakiś geniusz.
Piszpan napisał(a):
widzisz l2 to taka gra ze w 1 sekundzie moze sie stac kosmicznie bogaty
Tak jak w każdej innej -
www.ebay.com. Totalne brednie wypisujesz imo.