Sprawa wygląda tak. Napiszę Ci z punktu widzenia osoby która bite 2 lata latała w nullsecu a siedziałem tam dłużej.
Misje lvl 4 nie są moim celem w grze, nie jest nim kopanie. Kopanie zmniejsza mi koszty misji, a misje daja mi powiedzmy 50 mln na godzinę.
Wiadomo że można zarobić tym samym, wiecej w nullsecu ale to wymaga np przerzucenia shipów do farmienia do nullseca z którego bym musiał potem wylecieć carrierem.
Mój cel po 3 latach nie logowania się to doskilowanie Golema żebym mógł w jeden wieczór zarobić 100mln.
Wtedy zaciągnę się gdzieś w nullsecu i będę latał jakimś Hurricane - jego koszt to jakieś 100mln z fitem. Wtedy jak możesz farmić lvl4 w highsec to możesz sobie wdupiać shipy za 100 czy 200 mln w PVP.
Nie jestem zainteresowany siedzeniem w nullsec żeby farmić isk bo mam je juz teraz, chodzi o to żeby zabezpieczyć sobie iski i relaksacylnie wtapiać shipy w nullsec pvp.
Niebezpiecznie jest wywieźć wszystko do null.
To odnośnie nudności misji lvl 4, które faktycznie są nudne.
Widziałem wszystko w EvE, jedyna prawdziwa gra w EvE to nullsec pvp (najlepiej do 20 shipów). Lowsec PVP to dla ułomnych jest (nie ma bani)
A tu coś extra:
"How to Loose a Marauder to NPCs"
http://www.twitch.tv/katal1st/c/2603331