Aenima napisał(a):
Karol odpusc sobie moby, i biegaj z chlopakami ta gra nabiera nowego smaku jak robisz tylko pvp, i nie trzeba miec jakos super wyskillowanej postaci.
Przy moim stylu i godzinach grania to raczej mało realne - zazwyczaj siadam na 2 godziny i jeśli z tego mam poświęcić godzinę na dobiegnięcie na miejsce (przy okazji 5x gubiąc się na super dokładnej mapie) to średnio mi się to uśmiecha.
Specjalnie się nie odzywałem do was żeby zobaczyć czy dam radę sam w to pograć lightowo (nie chcę sobie z DF robić drugiej "pracy") i wyszło raczej chujowo. Pobiegałem trochę ze Scorpem i było spoko ale jak pisałem - przy moim stylu grania albo jestem skazany na pasożytowanie na innych (czytaj: nie zarobię na siebie) albo na szukanie dobrego softu "wspomagającego" ^^.
Obie alternatywy jakoś mi nie pasują.
Póki co konta nie planuje sprzedawać ale subskrypcji raczej nie przedłużę. Ta gierka ma naprawdę duży potencjał. Zrobili MASĘ rzeczy naprawdę fajnie a spierdolili tylko kilka. Tyle, że te kilka ma (for me) znaczenie kluczowe
EDIT:
Zarri napisał(a):
Teoretycznie jest to mozliwe. Musieliby kod gry tak przerobic by server nie wysylal do client-side informacji o obiektach, ktorych client nie widzi. Obiekt wgrywalby sie graczowi tylko wtedy gdy jest w polu widzenia. Tylko ze to mogloby zwiekszyc jeszcze bardziej lagi lub desynchy.
Tak się też wszystkim w DAoC wydawało ale w praktyce okazuję się, że to jest niemożliwe. Każdy mmo pracuje na pakietach niepotwierdzonych bo inaczej 5-10 osób w jednym miejscu by powodowało totalnego laga. W DF walkę masz dynamiczną, teren dość zróżnicowany. Poganiaj się chwilę z facetem który Ci sie chowa za skałką i wyobraź sobie, że JEGO KLIENT musi Ci wyslać informację kiedy go widzisz a kiedy nie - wyglądało by to jakbyś się ganiał z duchem który się co sekunda pojawia i znika.
W praktyce można tylko zmieniać kod przesyłania informacji między klientem i serwerem co jakiś czas i w efekcie uzyskasz tyle, że po każdym patchu przez pare godzin radary nie będą działały (póki ich twórcy nie zaktualizują swojego kodu).