jachu napisał(a):
1. zmakrowane terminatory w postaci dex warriorów, idąc dalej - niedopracowany balans (np. na chuj mam grać skirmem skoro walenie skillami na PVP momentalnie wyklucza mnie z walki z poowdu braku statsów ? koniec końców i tak kończy się na strzelaniu basic attackiem, lub też co śmieszniejsze mana mislą)
Bo te skille nie są do spamowania? Bo warto nauczyć się dbać o staty? Bo dex warriorowi zawsze odskoczysz/uciekniesz? Jego błąd skończy się jego śmiercią. Ja zdecydowanie najbardziej lubię walczyć przeciwko warriorom - nieważne czy na dexie czy sile. Wolę bić się z warriorem niż z magiem. Kwestia stylu gry pewnie. Albo tego, że jak już spotykam maga, to zazwyczaj gra nim ktoś, kto ogarnia lepiej ode mnie.
I co złego jest w basic atakach? O ile pamiętam, wielu wspominało jak fajny był start dfo1, gdzie biło się łukiem/mieczem, mało kto miał magię. Teraz dodali szansę na taką grę, ale pojawiły się te wszystkie bajery i ludzie powariowali na ich punkcie. Chcieliby tylko ich używać.
Co do zmakrowanych terminatorów - no niestety. Mam nadzieję, że zrobią to, o czym pisali Gosti i Dzikun - wyłączą gainy na graczach/mountach i poprawią moby. Bo tak zawsze trafią się ludzie, którzy nie grają w grę tylko makrują (patrz Rethel). Nic do gry nie wnoszą poza zniechęcaniem graczy grających normalnie.
jachu napisał(a):
2. optymalizacja, lagi, ściny, fps dropy - jest coraz gorzej miast być lepiej. BF3 CQ przed poprawkami chodziło milion razy lepiej niż DF:UW (już ponoć po tweakach, które miały nieco polepszyć gameplay) i jeżeli nie uporają się z pkt. 2 do wydania to ja niestety podziękuję, bo szkoda mi nerwów.
Ja wciąż mam taki sam performance - raz było gorzej, po tym małym patchu sobotnim, ale już wróciło do normy, a kompa nie mam wcale rewelacyjnego (i5-3570/GTS450 nie podkręcane). Ciekawe od czego to zależy. Na siege taki zestaw w becie nie wystarcza, ale codzienne pvp jest w pełni grywalne.
gosti napisał(a):
Hint jak uniknac przycinania przy zmianie broni - nosic pusta torbe i przed wyjsciem z Inventory zawsze pozostawiac ja otwarta.
Po ostatnich patchach nie mam już tego problemu - może zbieg okoliczności, może poprawili. Zazwyczaj mam otwartą torbę z całym crapem na pve i jest ok - kiedyś rzeczywiście się zaczynało przycinać w pewnym momencie i dopiero opróżnienie torby kończyło przycinki (nie pomyślałem o zrobieniu tego, co proponujesz, zresztą byłoby to niewygodne).