Avan napisał(a):
Czy ktoś, kto gra shamanem, mógłby powiedzieć jak wrażenia, co w nim boli a co jest na plus, takie pierwsze wrażenia z gry shamkiem? Byłbym wdzięczny.
Obecnie 18 lvl. Włóczę się z ekipą zazwyczaj o 2 lvle wyższą.
W instancjach leczy się super, ale trochę gimnastyki trzeba żeby budować waaaagh! do bufowania leczenia.
Na Pq lecze przy bosach Chapter 9 i jednocześnie dpsuje, zazwyczaj jestem pierwszy do rolla, dzisiaj 2 epixy i 3 niebieskie itemy za PQ wyjąłem.
Na Scenario leczę swoje party z palcem w pupce (gram tylko ze znajomymi, więc komunikacja na vencie znacznie ułatwia). Dopóki nie dojdzie do mnie WH to nic mi nie grozi, potrafię się wyhealować z ataku nawet i 3 playerów dopóki nie nadejdzie pomoc.
Podsumowując: gra się świetnie, porównanie z szamanem z WoWa czy z jakimkolwiek innym healerem nie ma sensu. Oczywiście trzeba spamować heala, ale jednocześnie trzeba wysysać action pointy, debufować, dotować etc etc, co nie pozwala się nudzić
Solowanie questów też spokojne, dmg moze nie oszałamiajacy, ale daje radę, spora przeżywalność.
Co boli? Na ten moment ZERO jakiejkolwiek możliwości spowolnienia lub zatrzymania przeciwnika.