InkubPendragon napisał(a):
Powiedz to samo dwa lata temu, jak sie ukazalo LOTRO. Gralem wtedy i nie dalo rady dojechac na samych questach.
Aczkolwiek ogolnie w LOTRO zawsze bylo ich duzo.
A.
Tez gralem zaraz po premierze, faktycznie byla strefa lvlowa trudna do zrobienia bo questow bylo malo cos na lvl 32-40 ale szybko zalatali to wypuszczajac kraine Evendim, mimo to mozna bylo na questach to wbic, cale Garth Agarwen (czy jakos tak) to 30-35lvl spokojnie sie wbijalo, robienie grupowek czasem kilkukrotnie bo grupy sie rozpadaly dalo sie z uporem wbic, ale potem od 40 lvl masz mnostwo questow. Wlasnie LOTRO to gra w ktorej kmpletnie nie oplaca sie grindowanie, bo malo expa leci za moba nawet na rest, tutaj tylko i wylacznie questy jak nie ma solo, to trzeba sie grupowac.
W Aionie na stan dzisiejszy nie warto w ogole questowac skoro grind jest o wiele bardziej oplacalny, a majac grupe ludzi to leci sie do Abyssu gdzie wiekszy exp za moby jak i za ludkow w PvP. Takie mi sie wydaje bylo zalozenie, niestety ta gra - jest taka a nie inna, albo sie to komus podoba i gra albo nie. Osobiscie mi grind kompletnie nie pasuje trzyma mnie jak narazie craft i spekulacje na AH
Popieram rowniez adwesarzy, ze pogon za lvlem to najwieksze zlo w MMO, a z drugiej strony fajnie sie expuje grajac z ludzmi, patrzac jak twoja postac rosnie, rozwija sie wraz poziomem doswiadczenia, wiem brzmi to troche paradoksalnie, ale niestety tak to odbieram
Podsumowujac zaobserwowalem dziwna sytuacje, ze teraz wiekszosc ludzi ma wielkie cisnienie z koksowaniem lvla a potem jak to sie osiagnie to rzuca gre, bo albo jest znikomy end-content, albo ma juz dosyc po koksie z lvlem i czeka na next title - LOL
Wnioski wyciagnijcie sami