Kassei napisał(a):
I co z tego , że nie skończyłem CoPa
Weź mi kurwa powiedz co takiego on wnosił ciekawego do engame oprócz bicia kolejnych mobów i zbierania kolejnych itemów !?!
Bicie ciekawszych mobów, cięższych mobów, bardziej zwarty teamplay, niesamowita fabuła
Cytuj:
przy reszcie można przysnąć, bo to jedno i to samo bicie mobów i wpatrywanie się w loga
Jak nudziło mi się bicie mobów to: łowiłem ryby, craftowałem, rozmawiałem na linkshellu
Cytuj:
FF zrezygnowałem nie powodu, iż "miałem dość", tylko dlatego, że gra mnie już potem wręcz masakrycznie nudziła
A co innego oznacza "miałem dość"?
Cytuj:
Tak jeszcze przy okazji wygrzebałem
Podtrzymuję to zdanie. Co nie zmienia faktu, że mnie ciągnie tam, gdzie jest community. Ludzie przeszli z FFXI do Aiona i/lub LOTRO, a LOTRO mi nie podchodzi. Aion póki co ma przynajmniej jakiś craft i wizję pvp w przyszłości.
Cytuj:
Co "trendy" tam tczewiak
Bo SWG i FFXI były takie trendy...
Cytuj:
Niestety trochę się w kwestii tej gry z Tobą zgodzę.
Teraz przecież jest już lepiej. Przed patchami to była dopiero tragedia. No, ale w XXI wieku najbardziej dobija wybór... Dwie rasy. Jedna wygląda pedalsko, a druga jak emo. Tak jakoś dziwnie się z tym czuję.
Cytuj:
AION jest niestety dla mnie bardziej gówniany niż się spodziewałem, a wierzcie mi nie spodziewałem się wiele i masę razy powtarzałem ,że gra jest dla mnie takim średniakiem
Owszem - jest średniakiem, którego ratuje gospodarka oparta na crafcie.
Cytuj:
Bicie mobów jest nudne z samego założenia i tu się niestety nic nie poprawi, a na tą chwilę jakieś 90% gry w aiona to te cholerne moby.
Bicie mobów potrafi być mniej nudne. Tutaj niestety takie nie jest
Jest nudne do szpiku kości. Mam nadzieję, że w najbliższych patchach wymuszą na graczach granie w grupie.
Cytuj:
Różnica pomiędzy 36 a 37lvl jest zauważalna a gap pomiędzy 37 a 40 to już kosmos.
Wybacz, iż wspomnę FFXI, ale tam w końcu wpadli na taki pomysł jak level sync. Rewelacyjna sprawa. Byłbym niezmiernie szczęśliwy, gdyby wprowadzili podobne rozwiązanie w Aionie.
Cytuj:
full grupa 35-36 nie jest często w stanie ubić kleryka 40+ jest deprymująca, szczególnie, że on ten level nastukał napierdalając moby, a nie zabijając graczy
No zabił w końcu Was
Cytuj:
Mam świadomość, że na 50lvl pvp będzie inaczej wyglądać, ale dojście tam polegające na biciu mobów strasznie zniechęca mnie do gry.
Zawsze wychodzę z założenia, iż należy przeboleć żmudny grind na starcie i bawić się w endgame.
Cytuj:
Chyba się starzeję i pomału trzeba kończyć z mmo, albo po prostu wszystkie nowe tytuły takie kurwa nijakie...
Po prostu oczekujesz czegoś innego od gier MMO niż reszta. Niestety popularne jest prowadzenie graczy za łapki, a pomija się najciekawsze aspekty gier. Chociażby rywalizację, ekonomię, epeen
Nie widzę sensu w grach, w których każdy jest identyczny, ma identyczny setup jak inna osoba tej samej klasy, a jeśli nie ma to do tego dąży. Wydaje mi się, że gdyby w takim produkcie PvE jak FF dodać dobrze zbudowane PvP (niekoniecznie 1v1, ze względu na bezsensowne balansowanie klas), grafikę wykorzystać taką jak w Aionie i ładnie wymieszać to byłaby to gra, która mogłaby zadowolić całe rzesze.
Póki co w Aionie najbardziej podoba mi się engine, który ma potencjał aby pracować dobrze nawet na słabym sprzęcie.