Cytuj:
2002-01-07 19:14, Mastyl napisał:
W związku z nowonabytym domkiem mam kilka pytan, na które odpowiedzi w grze z róznych względów nie chce/nie moge szukać. Wzywanie GM do takich blachostek tez wydaje mi się zawrcaniem dupy. Więc do rzeczy:
1. Na mój domek nie działają (albo ja nie znam...) polecenia typu "set public" "set private". Rzoumiem ze w tym celu istnieje kluczyk. Mam jednak tylko 1 kopię klucza, a tailora do skopiowania nie moge znaleźć. Nie wiem i nie chce sprawdzac czy jest to przedmiot typu "blessed", wobec tego mam pytanie: czy po mojej smierci ktos będzie mógł mi zlootowac kluczyk do domu. Byłoby niemiło.
Co do public/private - zdaje sie ze czesc opcji domkow jest niestety jeszcze niewimplementowana w noxie.
Co do kluczyka - to zostaje przy ciele i moze zostac zlootowany.
Cytuj:
2. Każdy domek ma limit przedmiotów, które może utrzymać. Niestety wiele przedmiotów ktore kłade na podlodze "zapada się" w nią, zapewne zmniejszajac ilośc pozostałych do limitu. Czy te przedmioty znikną, i czy da się jakoś je wydobyc bez przestawiania domku?
Jesli ich nie zalockujesz to powinny uleca same decayowi, ale to ze sie zapadaja moze byc w duze mierze sposobem w jaki msz spatchowana uo - bylo w kompletnym patchu bardzo duzo poprawek do domkow, np. sporo domkow udalo sie poprawic na starej sphere wlasnie przez zastosowanie plikow z patchami z uo.
Cytuj:
3. Czy da się ustawić vendora albo latarnie na schodkach domu, ale bezpośrednio przed nim? Mi z latarnią się nie udało.
chyba zalezy od domku - czytaj jego wielkosci.
Cytuj:
4. W jaki sposób dodac kogos jako przyjaciela domu? Po próbach program twierdzi, że osoba ta nie jest współwłascicielem, a nie ma opcji dodania jej jako co-owner...
Patrz private/public aczkolwiek ktos sie wypowiadal ze udalo mu sie to... - w innym temacie tyle ze tez wyszly jakies hocki klocki.
Cytuj:
5. Jako zmienić mapis na szyldzie? Po wyjściu z menu domku napis wraca do "defaultowego".
To wszystko, przepraszam za lamerskie byc może pytania, ale to mój pierwszy domek na jakimkolwiek shardzie UO. Stąd dużo radości i zmartwień
hmmm... prawde mowiac nie sprawdzalem napisu, byc moze gdzies trzeba nacisnac OK zamiast cancel albo jakies potwierdzenie.
Tak jak pisalem, spora czesc domkow poprawiona byla w kolejnych patchach na uo, wiec jesli mozesz i nie masz spatchowanej do konca, to sprobuj to zrobic. Jesli masz to ja juz nie wiem o co chodzi (poza tym ze czesc opcji jest niewimplementowana, ale chyba tylko ta z public/private).