Cytuj:
Dziwnie to wygląda jak nauczysz się tych 50 skilli, ale potrafisz użyć tylko 8, w danej chwili, świadczy to o ułomności i prostocie, sztuką nie jest dobrać odpowiednio 8 skilli przed walką i walczyć, sztuką jest w danej chwili wybrać z 50 skilli te które będą najistotniejsze w danym momencie, manipulować całym wachlarzem możliwie najefektowniej.
[qupte]I tak, mimo iż stary system tank, heal, dps, support, nie zawsze znaczy stary to zły, jest to utrudnienie nie ułatwienie, bo chyba ktoś mi nie powie że bycie wszystkim to utrudnia rozgrywkę, a to dla mnie zabija gatunek mmo, bo można coś robić trudniejszego solo[/quote]
Zdecyduj sie. Chcesz mieć role, czy chcesz zeby kazdy mogl robic wszystko. Bo od kilku stron proboje wam wytlumaczyc ze w BEZKLASOWYM systemie, danie gracza wszystkiego do dyspozycji naraz efektywnie LIKWIDUJE ROLE i powoduje powstanie ultimate min-max builda na ktorym wszyscy będą jechać. Ergo, roznorodnosc zabita do zera.
EQN jest technicznie rzecz biorac systemem bezklasowym. "Klasy" to pprostu forma katalagowania roznych grup umiejetnosci, co nie ma duzego znaczenia, bo kiedy raz je obdlokujesz mozesz ich uzywac w kombinacji z kazda inna umiejetnoscia.
Cytuj:
Dziwnie to wygląda jak nauczysz się tych 50 skilli, ale potrafisz użyć tylko 8, w danej chwili, świadczy to o ułomności i prostocie, sztuką nie jest dobrać odpowiednio 8 skilli przed walką i walczyć, sztuką jest w danej chwili wybrać z 50 skilli te które będą najistotniejsze w danym momencie, manipulować całym wachlarzem możliwie najefektowniej.
Absolutnie sie z tym nie zgadzam. W GW1 spora czesc gry rozgrywala sie wlasnie pod postacia wybraniu 8 skili i przewidzeniu, czy dany setup sie sprawdzi z tym co wybrał przeciwnik.
Cytuj:
Tak więc drogi Iniside jesteś w błędzie dostrzegam Twój tok rozumowania, ale wciąż wskazuje jednoznacznie co jest trudniejszym a co łatwiejszym tak btw to jest world number 1 paladyn na jednym z bossów w healu powiedz mi czemu na powiedzmy 0,5 m innych paladynów on jest najlepszy? Skoro tak łatwo to opanować? Otóż właśnie nie jest łatwo, bo sztuka twki w masie szczegółów i w tak szerokiej gamie rozwiązań.
Nie. Wskazujesz to co ty uwazasz za trudniejsze, a ja sie z tym kompletnie nie zgadzam.
Tak samo sie znasz na GW1/GW2/DDO jak ja na WoWie. Ergo wcale.