Może nie masz skilla w magii i ma gdzieś Twój tytuł. Do mnie zawsze mówi, że widzi, że jestem magiem i docenię co ma na handel.
Jak mam dużo w conjuration, to strażnicy w nocy mówią, czy mogę im ciepłe łóżko przyzwać.
Spodobało mi się też jak jakaś laska podniecała się moim Ebony armorem
Jest dużo smaczków, ale trzeba je wyłapać.
No i niestety przy tak wielkim świecie bugów multum, w stylu biję się z liczem a podbiega typ i daje mi buty jakieś a potem drugi i ich szuka. Albo właśnie, że jestem thane w Whiterun a mam bounty 5 golda i strażnicy szybciej mnie kojarzą bo ukradłem kubek niż, że jestem Thanem.
Nieczytanie książek, które wyjaśniają dużo jeśli chodzi o świat, o tą kraine i jej historię to fail. Ktoś kto ich nie czytał niema prawa mówić, że świat jest ubogi etc. Niektóre przypowiastki są zajebiste.
Suma sumarum wszystko tyczy się podejścia - czy bardziej będziesz się irytował, że coś nie działa albo czegoś niema, czy będziesz wyłapywał to co jest, działa i jest fajne. Albo będziesz się wkurwiał i irytował, albo dobrze bawił
PS. Właśnie znalazłem książkę dającą skilla do enchantingu i opisującą prawo pierwszego - pierwszy enchant to jedyny i ostateczny enchant na ten item. Potem jest wyjaśnione czemu możemy mieć skilla na 2 enchanty naraz. (to przy okazji odpowiedź na pytanie innej osoby czy można potem zmienić enchant na itemie).