Kaban napisał(a):
Wzrost populacji jest widoczny zarówno na pasku jak i na ekranie szczegółów miasta.
Jasne, ale można to rozwiązać lepiej i po prostu informować przy wzroście. Średnio mi się chce sprawdzać każde miasto co turę, gdy mam ich kilkanaście.
Kaban napisał(a):
Granice poszerzasz własnoręcznie poprzez kupowanie pól.
Nie tylko. Im więcej kultury, tym szybciej poszerzają się granice. Po raz kolejny, nie chce mi się co turę tego sprawdzać.
Kaban napisał(a):
Dodawania produkcji do kolejki faktycznie nie ma, ale całkowicie to nie przeszkadza. O ile w innych grach 4x to było niezbędne, tak tutaj wszystko trwa sekundy. Na dodatek większość budynków/cudów i jednostek produkuje się od kilku do nawet kilkudziesięciu tur. Ja mam obecnie 250 turę, ponad 12~ miast i wszystko odbywa się płynnie.
Fakt, nie jest niezbędne, ale tak podstawowa funkcja mogłaby się znaleźć w końcowym produkcie.
Kaban napisał(a):
Ilość posiadanych surowców jest widoczna w przejrzysty sposób - na samej górze ekranu masz RAPORT, gdzie znajdziesz informacje o swoich surowcach, miastach itd.
W życiu nie nazwałbym tego przejrzystym. Sam "Raport" to jakiś żart swoją drogą.
Kaban napisał(a):
Polecam korzystać z widoku strategicznego, przycisk jest obok mapki. Świetnie rozwiązany i bardzo przejrzysty.
Zgadzam się, widok strategiczny w szóstce jest zrobiony naprawdę dobrze.