Adhoc napisał(a):
Przepascilem 100k grajac zwykle mecze VIB Tiger II, nie mam kasy na naprawy oraz ammu.
Troche to jest chore bo gra nie pozwala uzywac all the time najmocniejszego tanka w garazu.
Powinienem miec slabszy czolg do zarabiania, ale to nie ma sensu.
Nie chce mi sie grac. Nie bede popierdalal lepardem przez 5 gier zeby 1 raz sobie zagrac tigerem ;/
Szkoda, że w niemieckie heavy tanki poszedłeś - ruskie są trochę tańsze w utrzymaniu.
Nie wiem co Cie "zabija" kasowo - naprawa czy koszt ammo?
Jeśli ammo to może ma sens uzywac innej armaty?
Ewentualnie spróbuj zebrać sensowny pluton i grac razem - mi zdecydowanie lepiej idzie w teamie niż z randomami.
A jak już nic nie pomoże to przesiądź się na coś innego, co jest bardziej ekonomiczne.
Ja po 100 grach policzyłem dokładnie jak wychodzę średnio na panterze i wyszło 6k (na czysto) z gry (przy stosunku wygranych do przegranych starć 55/45%).
Naprawa zniszczonego albo mocno uszkodzonego czołgu: 13-16k.
Ammo tanie (1-3k).
Zysk na pojedyńczych grach to od -10k do +40k.
Scorp gra tierem 7 niemieckich medium i mówi że w najgorszym razie wychodzi na zero.
Cytuj:
hm heavy tanki ida w pierwszej linii? ten tiger troche mnie kreci
Jak Cię "kręcą" heavy tanki to idż w kierunku pantery
Te wcześniejsze to faktycznie mediumy, w których się stawia na mobilność, ale panterą juz się gra bardziej jak heavy - często bardziej się opłaca ustawic przodem do przeciwnika i przyjmować jego strzały (jednocześnie celnie poszyłając swoje pestki) niz się ruszać.
A jak trafiasz na mausa, JagT etc to masz większe szanse niż np. Tiger II który jest za wolny żeby uniknąć ich strzałów a jak go trafią to i tak pancerz go nie uratuje.
Do tego te 42km/h które rozwija pantera pozwalają jej sensownie poruszać się po polu walki.
Jeśli np. pojedziesz skrajem mapy z 2-3 friendly czołgami i natniesz się na grupę np. 8 przeciwników to ciężkim czołgiem praktycznie nie ma sensu uciekać. Panterką się możesz wycofać i dołączyć do swoich sił np. atakujących w tym czasie flagę (i wygracie zanim te heavy kobyły 9-10 tieru doczołgaja się do waszej).