to jest concept art, po czym wnosisz, ze będzie wygladalo jak QL ? Zreszta ten concept to zapewne remake doom skin, i wygląda fajnie.
na stronie glownej jest 3d model
http://reflexfps.com/ , no nie powiesz mi, ze jakościowo nie wygląda lepiej od QL. Na pewno nie będzie miało to military settingu, bo wygladaloby to idiotycznie.
Tak, maja tez plan by zainteresować casuali, możesz na esreality poczytać odpowiedzi "newborn".
Gra będzie miała setting pewnei podobny do QL ale grafe ma mieć lepszą.
Za mało wiemy na takim etapie. Mnie interesuje glownie gameplay i lepsze podejście do gracza niż w QL. Bo to jest glownie bariera dla nowych graczy.
btw. taka gra jest specyficzna, i to, ze cos działa w innych fpsach niekoniecznie zadziała tutaj.
możliwe nawet, ze zostawia configi, z czego bym się cieszyl. Bo przecież noob w matchmakingu będzie grac z innym noobem. Bo w sumie co z tego, ze ktoś będzie gral na grafice lego quake? casuale i tak będą wolaly zaplacic za inny kolor swiatelka czy hełmu... a prosi będą grali z wielkim zielonym enemy skinem...
Inna sprawa, ze każdy Quake dotychczas był rewolucja graficzna, teraz już nie będzie. A gra taka jak Reflex nie ma szans na mainstream.
Nie wiem czy jednak nie zamierzają dodac jakiejś customizacji by zarabiać na casualach.
+ Goscie od Reflex chcą zrobić gre po swojemu, jak oni to widza. Zapowiadaja suport dla gry tak długo jak będą w niej gracze.... fanatycy.
Zalozenia super, jak wyjdzie w praniu, czy wydzie, nie wiemy.
PS. Pograj trochę w QL w duele, szybko przestaniesz zwracać uwagę na grafike
PPS. przynajmniej pisze na temat, a nie każdy post z dupy.