Ozi napisał(a):
blebelble
Przecież to jest proste, musisz nacisnąć dwa klawisze zamiast jednego, bo pierwszy uruchamia bara a drugi dopiero skilla. Bo global cooldown jest 1sec a reszte skilli na osobnym cooldownie można wrzucić praktycznie bezstratnie (nawet skracając animację) przy dobrym timingu, kiedy Ty na padzie w podbramkowej sytuacji musisz jeszcze bara przełączyć
Bo myszką i klawiaturą gra się po prostu szybciej?
Poza tym tak z ciekawości - czemu nie używasz raise w walce tylko poza?
Masę razy widziałem jak PLD wrzucał na siebie cd i podnosił heala nawet na bossach - chyba po to właśnie ma ten skill
No i kto patrzy w czasie gry na klawiaturę
Ja grając nawet nie patrze na klawe podczas czatowania w mieście, stąd tak paskudnie dużo literówek robię, bo w pisaniu teksu bez-wzrokowo to akurat średni jestem.
Ozi napisał(a):
Powtorze raz jeszcze i po raz ostatni; granie na padzie w zaden sposob nie oznacza ze reaguje sie wolniej niz na klawiaturze. Ktokolwiek bredzi takie herezje nie mial w rekach pada grajac w FFXIV.
Ozi weź wyluzuj, bo do niedawna miałem Cie jeszcze za poważnego człowieka i po prostu mi kopara opada jak zmiana gry może wpłynąć na zmianę człowieka
Rozumiem, że jesteś zachwycony grą, rozumiem, że lepiej gra Ci się padem i w miarę dobrze Ci to idzie, ale na pewne rzeczy trzeba spojrzeć obiektywnie. Gołym okiem w tej grze widać kto gra na padzie, czasem ludzie wręcz przepraszają (głównie healerzy), że robi co może ale szybciej się nie da
Ozi napisał(a):
A jak Was i to nie przekonuje zapytajcie ludzi ktorzy ze mna graja czy nie ogarniam. I tyle.
Nigdzie nie napisałem, że źle grasz
Twierdzę jednak, że mógłbyś grać znacznie znacznie lepiej odstawiając pada. Chodziłem na insty z Kae i nigdy nie widziałem żeby mu się jakikolwiek mobek zerwał niezależnie od tego ile ich na sobie miał. Weź pod uwagę, że grasz tankiem to nie masz porównania, z poziomu dpsa to można sobie oceniać tanków/heali i nawet samego siebie w stosunku do drugiego dpsa. Wnioskując z twoich postów masz jakieś problemy ze zrywaniem mobków, więc po prostu w dobrych intencjach podchwyciłem temat naświetlając możliwy problem, bo zawsze miałem wrażenie, że lama z Ciebie nie jest
Każdy ma jednak prawdo do własnego zdania choćby było nawet błędne, więc chillout
edit: Aha i grałem na padzie w becie - wytrzymałem do 8-9 lvl bo za wolno było i za mało mogłem robić jednocześnie rzeczy
A ja bardzo lubię grać na padzie, tyle, że w mordobicia i fifę