No i takie eventy sa.
Inns sprawa ze:
1. Nie ma ich dużo.
2. Zeby zobaczyć pełny chain trzeba miec farta.
3. I cierpliwośc, bo czasami trzeba chwile poczekać, aż sie strigujegruje kolejny event.
W Orr sa tylko chainowane eventy. Tylko, że o ile wszystko grało w pierwszym tygodniu, to teraz sie popsuło
Cytuj:
A ja mam pytanie z innej beczki - sprawdzałeś, co się dzieje w momencie, jak dany event się nie powiedzie?
To jest ATM trudno bo wszystko sie wiedzie. Jest poprostu o wiele za dużo ludzi.
Ale w Orr np. całą mapa potrafi być zdominowana przez Risen (kiedy akurat wszystko działa) i trzeba pokolei odobijać outposty z waypoitami.
Jest ofc kilka safe zon, ktore nie moga być zdobyte. Ale to jest ile 2-3 z 14..
Faktem jest ze eventy ze smokami nie mają dużego wpływu na świat, bo one nie mogą sie nie powieść (co najwyzej smok bedzie sobie stał tam gdzie stoi).
Ale im dalej w levelach tym wiecej jest meta eventow które jak na ironie nie mają żadnych epickich wielki na 100m bosow, ale maja duzy wplyw na otoczenie. Czyt. blokuja waypointy, nie ma npc sprzedajacych fajne rzeczy, albo ci sami npc sa do ciebie wrogo nastawieni.
Cytuj:
Pozatym podziwiam to jak piszesz jakby GW2 miala nie dotyczyc retencja graczy i 'zamykanie sie w instancjach" (czy tylko jak widzialem wymagania setow z dungeonow po 60 runow na slot? Albo tokeny z dungeonow wymagane do endgameowych craftow w Mystic Forge? wybieram fakty znowu? ). Ewentulanie all beda siedziec w last zonie w Orr bo tam eventy daja o 20 karmy wiecej - wiec szybciej zgrindujesz te 60 tysiecy.
Różnica jest zasadnicza. Bo wszystkie exotici na 80lvl maja ten sam stat pool. A najprosciej exotici zdobyć... Craftujac. I nie potrzeba do tego ani ogromnych ilosci czasu ani grindu. Tylko troche kolegow. Jeśli chcesz mieć najlepszy statowo gear w grze nie ma żadnego powodu zeby siedzieć i skupiać sie tylko na jednej aktywnosci.
Crafty w Mystic forge wymagajac rzeczy z dungonow w takim samym stopniu jak roznych randomowych rzeczy ktore sa w swiecie.
A co do Orr. Czy ja gdzie pisałem ze ludzie nie będą tam siedzieć.
Ale moge powiedziec, że bedzie ich tam siedzieć mniej niż myślisz. Przy ogromnym zergu cieżko zdobyć gold contrib, czasami ciezko wogole jakiś zdobyć.
A w takiej pustej low level zonie zawsze mam pewny gold, -50 karmy mniej, ale to ze stałą dostwą.