Kabraxis napisał(a):
iniside napisał(a):
Guildwars.pl To jest polskie community.
@up. Zmieni ale niewiele.
Jak juz moiwlem kiedyś i oczywiscie wszyscy sie smiali, nowe wersje sterownikow nie sa kompatybilne ze starszymi kartami graficznymi.
Ja sie smialem. I smieje sie dalej. bo np. AMD wydaje rowno z 'normalnymi' sterownikami wersje legacy, ktora min ja mam zainstalowana i smigaja i rowniez maja changelog spisu poprawek wydajnosci w roznych grach, w tym najnowszych. Pokazywano ci wczesniej ze sie myslisz wiec nie wiem dlaczego dalej rozsiewasz ten bullshit.
Nie wiem jak z nvidia, moze ona leje na karty starsze niz rok ale na pewno nie AMD/ATI.
No i jesli w changelogu psize ze "wzrost wydajnosci o 10% w kartach serii XXX" to nie znaczy ze nie bedziesz mial wzrostu wydajnosci na starszych kartach, czesto on rowniez wystepuje ( i tu mowie z doswiadczena). Czesto rowniez nie ma zadnego przyrostu (a czasem sa wrecz spadki) mimo ze pisza co innego.
Sorry za OT ale iniside pierdoli glupoty to trzeba go poprawiac.
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja tam nie wiem co robi AMD.
Za to wiem, ze sterowniki NVIDII zawsze byly optymalizowane dla najnowszych kart a starsze byly zostawiane z tym co miały.
I po drugie sam potwierdzasz ze AMD w najnowszych sterownikach nie wspiera starszych kart, tylko wydaje inna wersje sterownikow dla nich. Powinni te praktyke zarzuć, bo i skupić sie na rozwoju dla najnowyszych radeonow, bo to co oni robia to jest momentami śmieszne ;/. Ani jedne ani drugie katy nie trzymuja odpowiedniego wsparcia i zawsze sa w dupie za NVIDIa.