Kabraxis napisał(a):
iniside napisał(a):
Guildwars.pl To jest polskie community.
@up. Zmieni ale niewiele.
Jak juz moiwlem kiedyś i oczywiscie wszyscy sie smiali, nowe wersje sterownikow nie sa kompatybilne ze starszymi kartami graficznymi.
Ja sie smialem. I smieje sie dalej. bo np. AMD wydaje rowno z 'normalnymi' sterownikami wersje legacy, ktora min ja mam zainstalowana i smigaja i rowniez maja changelog spisu poprawek wydajnosci w roznych grach, w tym najnowszych. Pokazywano ci wczesniej ze sie myslisz wiec nie wiem dlaczego dalej rozsiewasz ten bullshit.
Nie wiem jak z nvidia, moze ona leje na karty starsze niz rok ale na pewno nie AMD/ATI.
No i jesli w changelogu psize ze "wzrost wydajnosci o 10% w kartach serii XXX" to nie znaczy ze nie bedziesz mial wzrostu wydajnosci na starszych kartach, czesto on rowniez wystepuje ( i tu mowie z doswiadczena). Czesto rowniez nie ma zadnego przyrostu (a czasem sa wrecz spadki) mimo ze pisza co innego.
Sorry za OT ale iniside pierdoli glupoty to trzeba go poprawiac.
Ja tam nie wiem co robi AMD.
Za to wiem, ze sterowniki NVIDII zawsze byly optymalizowane dla najnowszych kart a starsze byly zostawiane z tym co miały.
I po drugie sam potwierdzasz ze AMD w najnowszych sterownikach nie wspiera starszych kart, tylko wydaje inna wersje sterownikow dla nich. Powinni te praktyke zarzuć, bo i skupić sie na rozwoju dla najnowyszych radeonow, bo to co oni robia to jest momentami śmieszne ;/. Ani jedne ani drugie katy nie trzymuja odpowiedniego wsparcia i zawsze sa w dupie za NVIDIa.