lordyp napisał(a):
tu się zgadzam z iniside- może mieć w d.. to wszystko , gorzej jednak jak inni nie mają i robi się w kółko określone rzeczy i tu faktycznie jest problem
ale po to jest jakas ekipa , ze jedni robią jedno inni drugie- tak i tu w GW mam w gildii osoby , które nastawione są na legendary , jak również są takie co im to jest obojetne- gram raz z tymi raz z tamtymi
Z zalem stwierdzam, ze nie jest to takie proste. Kiedy jeden typ contentu zaczyna dominować nad drugim.
http://morgaren.hubpages.com/hub/Conten ... -LandscapeTutaj jest opisana czesc, ja dopisze drugą.
Tej grupy graczy nie da sie zaspokoic. Ona zawsze bedzie skakac od gry do gry, placac mozliwie najmniej (po co maja placic duzo, przeciez oni rozwalaja "content" w ciagu tygodnia).
Problem tworzy sie, poniewaz content jest robiony pod nich i jesli nie robisz tego co oni to zwyczajnie wypadasz obiegu i nie jestes w stanie robic tego co lubiles do tej pory, bo zwyczajnie nie dasz rady bez wczesniejszej farmy.
Dlatego Vertykalny progress w MMO to jest zrodlo wszelkiego zla. Ludzie którzy go sobie chwalą, mają płaskie mózgi, albo wogole ich nie mają. Ewentualnie WoW wyprał im mózg do tego stopnia, ze nie sa w stanie myslec samodzielnie. Whatever.
GW2 miało sie opierac na progresie horyzontalnym. Jego powazne dodanie do gry zajeloby pewnie jeszcze z pol roku. I dobrze. Dla mnie to moze zajac rok. Ja grałem w GW2 głównie dlatego, ze tam do ciezkiej cholery nie było żadnego progressu. I to mi sie podobało. A tu kurwo ni z gruszki ni z pietruszki wprowadzaja mi item progress.
I chuj. Infusion staty będą działać na wszystko. Inaczej by tych itemków nie dodawali do WvW (tzn. w pozniejszym okresie czasu). Szczerze mówiac, ja już wole całkowity brak progressu. Bo w tedy moge sie zalogować z max gearem i robić co chce, a nie jebać content dla szatana zeby osiagnac power pletau ktory potem znowu bedemusial osiagac i znowu i znowu i @##$#@%@#$@.
Serio.
Na oficjalnym forum tematu o braku progressu miały 20 stron. Głównie wypełnionych "go play another game". Temat o tym ze ludzie niechca gear progressu ma 180> stron.
tl:dr
Nie można zrobić gry która będzie sie podobać całości populacji. Różnie nazwijmy to fizloficzne pomiedzy horizontal vs vertical progress sa tak diamteralne ze tego nie da sie połączyć w całość.