Fps u mnie jest znosny jesli nie ma w poblizu zergu - ogolnie da sie grac nawet w zergu bo ta gra jest tak zrobiona ze wystarczy stac i spamic aoe a jak zginiesz to i tak ktos resnie a zloto za event wpada tak czy siak... poziom trudnosci zerowy
Ofc dalej karta lezy na 40-50% utilization i zmiany ustawien i rozdzielczsci nie wplywaja na nic (oprocz marginalnie reflections i mocno cieni).
Na dniach ma byc App Profile pod GW2 od AMD (jest w testach w tym momencie juz od paru dni) wiec moze bedzie co lepiej.
PS. nie wie ktos czy oni maja zamiar wprowadzc suwak 'draw distance" do gry? kurwa nie rozumiem czemu tego nie ma. Widze jak mi np plywa kamera przy szybkim obrocie kamery (-50% FPS na chwile) w miejscach gdzie po obrocie widze na duza odleglosc - czuje ze zmniejszenie draw distance o powiedzmy 25% wyeliminowalo by 90% moich problemow z fps i ta gra. Srsly nie rozumim jak moze nie byc takiej opcji. W kazdym MMO jest.
Amatorka do kwadratu.
Przykladowo w RIFT jest 6 poziomow Draw Distance i na max widzisz na poltorej zony a zmniejszenie z 6 na 5 (5 to ustawienia presetu Ultra i tak) u mnie daje 5-10 fps i o wiele plynniejszy obrot kamera. Chyba im musze ranta na forum puscic jak je otworza.
No ale od biedy narazie grac sie da. Licze na AMD i na nowe CAP w tym momencie bo na AN nie warto.