Co nie zmienia faktu ze nie powinno tak byc, bo u mnie lepiej chodzi na HD4850 i AMD 2x3.0
dragylion zainstaluj sobie stery 12.6 Legacy i najnowsze Catalyst App Profile (12.7 CAP 3). Na dniach podobno maja byc nowe profile z profilem dedykowanym GW2 - wtedy powinno byc lepiej nawet na starszych kartach.
Do tego pobaw sie ustawieniami gry - u mnie na presecie High chodzi gra lepiej/tak samo niz na Low - dopiero Ultra zamula tak ze jest niegrywalne. Do tego mam stabilniejsze FPSy z Supersamplingiem ON co podobno u niektorych zabija FPsy na maxa - u mnie nawet nie ma roznicy a karta jak jest na 50% uzycia tak jest dalej. Takto GW2 wymaga spzretowo lol ze najbardziej zawansowana opcja graficzna nie poci karty sprzed 5 lat:)
Jesli masz OC ta grafike to ja daj na default (u mie lepsze FPSy niz na podkreconych zegarach).
Ogolnei technikallia tej gry to TRAGEDIA i nie doszukuj sie tu logiki zadnej. Musisz probowac i liczyc ze tak jak ja dotweakujesz ustawienia gry i kompa.
Ogolnie trzeba liczyc na fixy i nowe stery i profile od AMD bo spokojnie idzie wyciagnac z tej gry 2x tyle klatek co jest obecnie jak AN polata swoja fuszerke.