CAPy dzialaja nie tylko na Crosfire, to raz. Dwa, ja mam jedna karte ATI i te fixy dawaly duzo zauwazalnego w grach ze zjebanymi/wymagajacymi silnikami (w RIFT CAP dal mi double FPSy). One sa po to ze jak gra jest chujowo napisana i ma problem z dogadywaniem sie ze sterownikiem to CAPy przestawiaja sterownik w stweakowane ustawienia pod dana gre aby osiagnac jak najwieksza kompatybilnosc i performance (co wlasnie najczesciej rozwiazuje problemy z SLI/crossfire) - ale (i) dzialaja tez na pojedynczycch kartach.
U mnie te wczorajsze CAPy moze nie tyle zwiekszyly FPSy co daly wieksza plynnosc poprzez min plynniejszy obrot kamery. Ja jestem zadowolony. Wiem ze juz z mojego leciwego radeonak wiecej z tej gzre ni wycisne i wszelkie chrupanie od tej chwili to wina zergu playerow i slabego procka bo karte graf. juz gra wykorzystuje pieknie.
PS. ofc kazdy wie ze zeby all ladnie dzialalo (CAP) to Catalyst AI musi byc WLACZONE. Ewentualnie jesli cos sie pierdoli to polecam je wtedy WYLACZYC. Ja gram na "advanced" jak zlecal ragnarok i chodzi ladnie i nawet z zergu gra jest (mimo slabych fpsow) responsywna.
PS. Zaniedlugo 12.9, ktore (bo wbrew temu co pierdoli iniside AMD wspiera stare karty i oplaca sie sciagac nowe sterowniki) beda maja miec wersje Legacy dla starszych kart z serii 4xxx itd... moze wtedy bedzie jeszcze lepiej.