Tor-Bled-Nam napisał(a):
Mnie tylko uderza brak profesjonalizmu w tym śledztwie. Co do zamachu to najpierw musiałby ktoś mi wskazać dobry motyw i potencjalnego sprawcę. Kaczyński - mało istotny polityk, który na bank przegrałby kolejne wybory jest niezbyt interesującym celem. Poza nim na pokładzie nie było raczej istotnych ludzi.
Biorąc pod uwagę jak od zawsze usa i rosja plus inne drugoplanowe państwa manipulowały wydarzeniami to jakoś mogę uwierzyć że i tu coś namieszali, oczywiście może się to wydawać bez znaczenia dla naszego mainstreamu, jednak pamiętajmy że polska była bardzo aktywna na zakaukaziu, łamanie monopolu rosji na dostawy gazu i ropy = granie na nosie rosji, a z drugiej strony destabilizacja tego monopolu, który jest gwarantem że w rosji do władzy nie dojdą oszołomy dla usa też ważne, więc mamy już przy jednym wątku dwie opcje.
Zamach, jakoś nie wierze, a jeśli nawet to chyba nikt nie przypuszcza że było by to udowodnione ?
Mnie tylko zastanawia partactwo i przeciąganie wszystkiego z naszej strony, nie dziwi mnie zachowanie rosji i usa odnośnie tej katastrofy, nie dziwi mnie też zachowanie obu opcji politycznych u nas, tu liczą się słupki wyborcze.