Cytuj:
2003-12-05 13:47, Muminus napisał:
To mam jeszcze jedno pytanie: Jak gdzies przegladalem mapy, to wygladalo na to, ze jest jedna wspolna kraina do wszystkich realmow... To jak to jest? Kazdy ma dostep do Atlantydy, tylko nie mozna tam robic RvR? Kazdy realm ma dostep do wydzielonej czesci?
Każdy realm ma własną "wersję" - identyczną poza NPC'ami.
Cytuj:
Hmm... Mnie sie tam w DAoC PvE calkiem podobalo, bardziej niz RvR... ale z tego, co piszecie, winika ze to nowe PvE jest wyjatkowo upierdliwe...
Mnie również podoba się obecny stan PvE w DAoC (inaczej bym nie grał na coopie...), chociaż nie mam nic przeciwko RVR (wciąż gram na dwóch różnych RvR serwerach) - i muszę powiedzieć, że całkowicie się nie zgadzam z opiniami o upierdliwości ToA.
Owszem
są upierdliwe elementy typu scrolle lub ML exp. Scrolle generalnie służą do aktywowania artefaktów i są rzadkimi dropami z określonych mobów. Ja zdecydowałem się po prostu ich nie farmować - większość tych, które potrzebuję zwyczajnie kupuję.
Mnie osobiście podoba się koncepcja Master Levels, w wielu częściach trzeba pomyśleć zamiast od razu zergować. Mój main ma na ukończeniu ML4, w gildii mam ludzi, którzy są już na ML6 - i z moich doświadczeń wynika, że 90% jest do zrobienia z jedną grupą, czy nawet z połową grupy. Owszem, SĄ bugi w Master Levels, ale większość z nich jest naprawiana dość szybko. Elementy "upierdliwe" też są powoli eliminowane (dobry przykład - wprowadzenie Djinn stones w miastach - tak, że nie trzeba już czekać 10 minut na łodzie).
Upierdliwy może być ML exp - czyli generalnie "dodatkowy" exp, który trzeba zrobić do każdego Master Level, na z góry określonych mobach, lub pomagając innym robić te części MLs, które sam już zrobiłeś. Ja teraz kończę ML4 na swoim mainie, pomagając ludziom z ML3 zrobiłem 100% w jakieś 4-5 godzin.
Generalnie ilu graczy, tyle opinii. Ja uważam ToA za dość udany dodatek, poza kilkoma niedociągnięciami, a DAoC wciąż ma się dobrze wbrew temu co niektórzy mówią
Reasumując:
Ktoś, kto:
1. Przynajmniej trochę lubi PvE w DAoC.
2. Lubi grę zespołową, i nie chce wszystkiego solować.
--- Powinien być z ToA zadowolony.
Z kolei osoby, dla których:
1. RvR to JEDYNY sens gry.
2. PvE to strata czasu, która służy jedynie do bycia skuteczniejszym w RvR.
--- ToA potraktują również jako stratę czasu.
To tyle jeśli chodzi o moje 2 grosze