sula napisał(a):
Ja wiem, że większość jest opcjonalna. Fakt, nie jestem obiektywny
Bardziej mi chodziło o to, że większość poza stricte dungeonami co się robi w Lotro ma metkę z ceną.
Typu np. spędzanie czasu na uzyskanie kolejnego Virtue to 3$ wd. sklepiku, scroll of empowerment to x dolarów, rare recepta to X dolarów, rzadki przedmiot klasowy to tyle a tyle, mount też, itd To mi zabiło przyjemność z gry m.in.
edit: aha. zauważyłem twój edit. Dobra to nie wnikam więcej i nie off-topuje więcej tego tematu.
Nie znam nikogo kto by kupił Virtue, one po prostu same wpadają robiąc questy/deedy levelując. Ale pewnie sa tacy ludzie (amerykanie z kasa co chcą mieć all na maxa 1 dnia).
Rare recek nie ma w sklepiku to tylko z instancji, Scroll można za TP tylko po co (za uciułane marki/medaliony mógłbym ich kupić z 50-60) to znów jest opcja dla w gorącej wodzie kąpanych. Rare itemów też nie ma w sklepiku, sa kosmetyczne sety odzwierciedlenie setow ze starych rajdów (ja wole zebrac ekipe i sie przejsc do insty niz kupic itemy> ubierajac kolejnego alta). Mounty to juz totalnie opcjonalna sprawa i to one prawdopodobnie przynoszą największą kasę Turbinie. Masa ludzi zbiera konie i co niektórzy gotowi sa płacić fortune za unikalne konie (na jakimś pax rozdawali kody na jakiegoś konia, ludzie płacili za te kody po kilka tys $, miech czy dwa później rozdawali je za friko na loteriach> wygrałem chyba większością altów(brzydki ten koń).
Po prawdzie to sobie nie kojarzę żadnego itemu ze sklepu , który musisz kupić bo jak nie to coś.
Jeden item mnie irytuje> relic removal do wyciągania włożonych settingów run itp. Niszcząc item traci sie 2 z 3 najciekawszych run, ale z drugiej strony tych settingow leci tyle wszędzie ,że to też nie jest problem. Zresztą dwa te scrolle wygrałem na loteriach i kisze, aż wpadnie first age na 85 lev.
A loterie to tez fajna sprawa (moje alty są przepakowane różnościami z tych loterii, a koni to z kilkanaście w sumie wygrałem w tym 4 szt tych po 1995 TP).
A dobrami od dawna już nie handluje( po migracji mi się znudziło> chińczycy są zbyt tani na us servach).