Koleś napisał(a):
To ma jakiś DRM bądź inne cudo czy wrzucam dowolne pliki PDF i czytam jak mi się podoba?
wrzucasz i czytasz jak ci sie podoba.
najlepiej zainstalowac calibre i tam sobie wybrac jakie rozszerzenie chcesz, mozna potestowac czy lepiej wyglada w mobi, epub, czy pdf.
do tego przez wi-fi to mozna sobie bezposrednio prenumerowac jakies zagraniczne gazety/magazyny bezposrednio od kindla, z polskich to afair jest wyborcza, tygodnik powszechny i polityka - dostaje sie codziennie rano nowy numer (wystarczy ze kindle bedzie "spał"). cena jest bardzo przystepna.
tak samo polski egazeciarz.pl mozna zaprogramowac, zeby wysylal rss feedy z wybranych stron na naszego czytnika kiedy wybierzemy i o ktorej godzinie wybierzemy. dziala tak samo - samo sciagnie bez koniecznosci podlaczenia do kompa.
jak mialem sony prs-300 pocket edition wczesniej to bardzo go sobie chwalilem, choc byl odrobine za maly i faktycznie dalo sie na nim czytac tylko ksiazki, a w tym kindle classic co teraz mam to poza ksiazkami czytam codziennie rano newsy ze stron jakie mnie interesuja, ewentualnie artykuly jakie sobie zaznacze w przegladarce a nie mam czasu czytac dzien wczesniej i dopelniam magazynami. bardzo fajna sprawa ogólnie.
żałuje troche ze na paperwhite nie poczekalem bo jednak podswietlenie by mi sie przydalo, no ale moze niedlugo wymienie