mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 314  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: 26 lis 2012, 16:08 
http://www.youtube.com/watch?v=LJvYvD4PX-Q&feature=g-user-u

Ogolnie polecam ta serie, a w szczegolnosci akcje nr 1 z tego odcinka, watro zobaczyc najlepszy bait w d2 tournament :)

PostNapisane: 26 lis 2012, 16:30 
Ja sobie ogladalem ostatnio znowu filmik z TI2 i reakcja Dendiego tutaj jest zajebista po tej akcji :D

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... T0U#t=748s

*

PostNapisane: 26 lis 2012, 16:40 
W tej akcji najlepsze jest to jak bardzo tobi nie ma pojecia co sie dzieje hihihi

http://www.youtube.com/watch?v=VbzqOz2IqqA

dobra kompilacja, bez wubwubwubwub i tony editingu

cypis#2942
Obrazek

PostNapisane: 26 lis 2012, 16:47 
cypis napisał(a):
W tej akcji najlepsze jest to jak bardzo tobi nie ma pojecia co sie dzieje hihihi

o ile sam nie przepadam za tobim i ogladajac to tez widac po zachowaniu ze nie ma pojecia o co chodzi, to widzialem komentarze ze nie mogl o tym powiedziec bo turniej byl na glownej scenie przed widownia i gracze moze by sie kapneli

no ale to pewnie jakis fanboj pisal, bo generalnie tobi delikatnie mowiac nie swieci umiejetnosciami ani ogarnieciem

*

PostNapisane: 26 lis 2012, 16:57 
Mieli te 'lotnicze' sluchawki wygluszajace, wiec argument raczej odpada.

W ogole nie rozumiem popularnosci tobiego, jedyne co za nim przemawia to to, ze potrafi GLOSNO KRZYCZEC O TYM CO SIE DZIEJE NA EKRANIE. Moze to i fajne dla kogos kto dopiero zaczyna przygode z dota, ale po pewnym czasie jest juz meczace.
Tobi jest dla mnie nie do zniesienia jak solo castuje; nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia i mieli ozorem ogolniki i jest mega fanbojem navi (nie mam nic przeciwko navi, ale troche mnie drazni jak cos ciekawego dzieje sie na mapie a tobi pokazuje farmiacego dendiego). Bardzo dobrze to bylo widac na dreamhacku gdzie tobi po uslyszeniu czegos od swojego cocastera trawil to i powtarzal po 5-10 sekundach.
Nie ma poczucia humoru i sadzi jakies dretwe teksty ktore uslyszal na streamie u singa ('easiest kill of his life', 'sven mans up) - ale to juz kwestia gustu.

Czemu zapraszaja go na turnieje zamiast zatrudnic castera pokroju LD, ktory nie dosc ze swietnie ogarnia scene, strategie, metagame, to jeszcze jest bardzo dobrym komentatorem play-by-play nigdy nie ogarne.

Tak, jestem hejterem

cypis#2942
Obrazek

PostNapisane: 26 lis 2012, 17:15 
Raz to siedzieli w kabinach dzwiekoszczelnych, ale nie zmienia to faktu, ze przez ryjami maja lud, ktory wiwatujac moze zdradzic co sie dzieje jednak(chociaz ja nie wiem akurat o co tutaj chodzi, ze nie mogl powiedziec)

Dwa to trzeba ogarnac, ze Tobi to taki krzykacz, i to jest jego zadanie. Zawsze powinien byc jeden krzykacz, ktory poprostu potrafi szybko mielic jezorem(niby wydaje sie proste, ale pusc sobie jakikolwiek teamfight i sprobuj go 'wykrzyczec' w przeciagu 2-3 sekund, a zdasz sobie sprawe ze jezyk ci sie poplata po pierwszych slowach) i drugi koles, ktory ma tone informacji o calej grze i je wplata w momentach kiedy nic sie nie dzieje.

Ja osobiscie jestem bezstronny bo nie lubie samego w sobie komentowania zarowno meczy e-sportowych jak i tych sportowych, ale widze jedno - komentarz tobiego gowniany, czy nie jest emocjonujacy i dynamiczny, chyba tego ludzie oczekuja od komentatora. Sluchalem kilka razy wlasnie LD, Luminousa, Purge'a itp i sa oni poprostu nuzacy - teamfight sie konczy, a oni ciagle sa w trakcie wypowiedzenia pierwszego zdania, a przy super ekstra akcjach ich wypowiedz jest tak emocjonujaca, jak wypowiedz dziecka na pytanie 'jak bylo dzis w szkole'.
Nie mowie, ze oni sa gorsi czy cos, bo zapewne znajdzie sie sporo ludu, ktorzy wola rzetelny komentarz, ale jednak pod masowke to wydaje mi sie, ze to wlasnie emocje i zbedne pierdolenie jest kluczem.

PostNapisane: 26 lis 2012, 17:23 
No dokładnie, ja oczekuję emocji i dynamiki a nie wywodów jakiejś smutnej nerdowskiej pizdeczki. Ma być ciekawie i jest ciekawie.

Tobi fanboy <3

PostNapisane: 26 lis 2012, 17:37 
podniecacie sie chlopaczkami w czapeczkach :p ja to wole obejrzéc repa albo video bez komentarza.

PostNapisane: 26 lis 2012, 17:41 
No oglądanie jak ktoś gra, zamiast grać samemu jest zajebistą formą spędzania wolnego czasu.

Jak już to niech ten materiał ma jakąś dodatkową formę rozrywki, właśnie poprzez ciekawy komentarz.

PostNapisane: 26 lis 2012, 17:50 
generalnie nie ogladam, tylko sc2 mi sie zdarzy lub cos w stylu fragmovie. jak juz to ogladam cos z komentarzem to edukacyjne, czyli w sc2 bardzo czesto tak jest. a tak to wole muze odpalic. szczerze jebie mnie kim sa gracze irl :p

Ostatnio edytowano 26 lis 2012, 17:52 przez Highlander, łącznie edytowano 1 raz
*

PostNapisane: 26 lis 2012, 17:50 
Razoth napisał(a):
No dokładnie, ja oczekuję emocji i dynamiki a nie wywodów jakiejś smutnej nerdowskiej pizdeczki. Ma być ciekawie i jest ciekawie.

Tobi fanboy <3

Pierdolicie.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _M#t=1499s
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... T0U#t=748s
Typowy komentarz nerdowskiej pizdeczki. Do tego koles potrafi sie wypowiedziec na temat buildow, taktyki teamu (czy beda pushowac, farmic etc.), tego co powinni byli zrobic.
Dla mnie to najlepszy caster w tym momencie.

W kontrascie jest tobi, ktorego konstruktywny insight kreci sie w gdzies kolo gadania ze furion czeka na lvl 11 bo na rank2 jego ult ma wiecej skokow na targetach. Moze was to nie rusza ,ale w ustach kogos kto nie dosc ze gra od 5+ lat, komentuje i gra z prosami, a furion to jego top played hero smieszy i odbiera przyjemnosc z ogladania gry. I r butthurt.
Zreszta tobi i tak w grubych akcjach sie gubi, nie pokazuje glownego teamfightu tylko jakies gonienie sie po krzakach a jak krzyczy to czasami w ogole nie da sie zrozumiec co on mowi (LD potrafi w miare szczegolowo wykrzyczec co kto castnal, u tobiego wszystko kreci sie wokol 'hurrrrrrr napjerdalajom sieeee')

cypis#2942
Obrazek

PostNapisane: 26 lis 2012, 18:27 
Jedni wolą merytoryczne jabłka, drudzy emocjonalne pomarańcze.

Czy jakoś tak.

PostNapisane: 26 lis 2012, 18:48 
EEEeee, ja tam moge ogladac wiekszosc znanych casterów. Ludzie narzekaja na tobiego, inni na przeciwienstwo czyli Purge (ktory dla odmiany na streamia w pub grach jest zajebisty, bo świetnie uczy nowych ludzi i odpowiada na mase pytan). LD rzeczywiscie ogarnia chyba najbardziej dote, no i mozna go bylo ostatnio w tych turniejach po drugiej stronie globu sie nasluchac.

Teraz majac dota tv to odpalalem czasem nawet ruski komentarz zeby sie posmiac i sam sterowalem kamerą lub dawalem jakiegos prosa.

open your mind for the serpent

*

PostNapisane: 26 lis 2012, 18:50 
Sa casterzy, ktorzy potrafia obie rzeczy, po prostu chcialbym zeby czesciej castowali duze eventy :<

Purge jest wporzadku dla newbow, poza momentami kiedy zaczyna zwalac wine za losa na caly swiat. Do nauki wg mnie lepszy jest Merlini (http://www.twitch.tv/merlinidota/videos) nie dosc, ze gra zajebiscie to jeszcze potrafi podczas gry tlumaczyc dlaczego co robi

cypis#2942
Obrazek

PostNapisane: 27 lis 2012, 10:11 
no ja lubie Tobiego, bo lubie taki styl ogladania D2 - to ma byc jak telewizja, przynajmniej po to to ogladam. Ale dla mnie akurat temat dota jest na tapecie 2-3 lata ( albo i wiecej) , wiec uwazam sie za semi geeka ( choc grac gram srednio, a na pewno nie wszystkimi hero).

Purge jest cool, ale ma swoje dni kiedy nawet intonacji nie zmienia i po prostu mozna zasnac.... LD i Godz to ostatnie objawienia, jedyny comentator ktorego nie moge zniesc to luminous... Jego glos przyprawia mnie o odruchy wymiotne.

PostNapisane: 27 lis 2012, 10:38 
Ja przy Purge też usypiam. Tobi to coś jak u nas Szpakowski. Mi stuknęło 200 winów, czuję się pro. Zbieram team na przyszłoroczny International, pm me.

PostNapisane: 27 lis 2012, 18:16 
ja wziąłem shadow fienda w obroty po dłuuugiej przerwie i nie miałem pojęcia, że on znów tak rżnie jak pójdzia na mida :|

PostNapisane: 27 lis 2012, 18:47 
O, dawne czasy queqozatfaila na midzie;]

open your mind for the serpent

PostNapisane: 27 lis 2012, 21:36 
Nie sledzilem tematu tego WCG co ma byc

http://www.joindota.com/en/news/5195-wc ... -info-pack

ale wtf, 5 teamow nawet nie znam :<
wyglada slabo. iG i DK pewnie do zera wygraja w grupie i bedzie starcie miedzy nimi

PostNapisane: 27 lis 2012, 21:40 
ESWC i WCG to kupa obecnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 314  Następna strona