Atherius napisał(a):
Batchat raczej ma wiadome losowania i na słabe maszyny nie trafimy. ;> Poza tym nie wiem jak to jest, ale
Zresztą pisałem to co mi kumpel powiedział a ma chyba wszystkie X medy w grze no i ogólnie jest ogar.
Ja nie mam tylko medów amerykańskich i brytyjskich (głównie z tego powodu, że nie potrafię wymyśleć, dlaczego miałbym nimi grać - tzn w czym byłyby lepsze od rusków, niemców i francuzów
) i naprawdę uważam, że tego typu stwierdzenia to "komunały".
Zainwestowałem te 300k w gold ammo i testnąłem jak się gra batem z goldem.
I IMO naprawdę nie widzę większej różnicy.
Mausa może faktycznie łatwiej przebić od frontu (choć i wcześniej się to udawało waląc po weak spotach) ale już amerykański sprzęt (HT i TD) od przodu dalej dość często odbija - jeśli chcesz mieć pewność, że władujesz przynajmniej 4 na 5 strzałów to musisz walić z boku/tyłu a do tego spokojnie stykają zwykłe pociski.
Nie znaczy to, że gra się gorzej z gold ammo - po prostu nie widzę żeby ich koszt, rekompensował "zyski".
Trochę inaczej natomiast patrzę teraz na peremium tanki. Type 59 da się grać praktycznie 100% jadąc na "gold" ammo i jeszcze wychodzić do przodu (szczególnie wtedy, gdy w grze jest dużo tier8+ a my w miarę dobrze strzelamy). Z pozostałymi tier8 premium jest pewnie podobnie.
To faktycznie niezłe dopakowanie maszyn, które i tak są dobre (dotąd wadą maszyn takich jak type 59, super pershing, KW-5, IS-6 była kijowa penetracja - z goldem nie mają już problemu np. z przebijaniem IS3 od przodu z 200-500m).
To faktycznie rozwala balans i jedynym sensownym rozwiązaniem by było, podniesienie kosztów w siilverach gold ammo na nich o tyle, o ile mają zwiększone przychody. Tak, żeby musiały używać tej amunicji jak inne maszyny - incydentalnie a nie all of time.