pierwsze wrazenia z fnmh2013 (android,google nexus7): gra kosztuje w sklepie play 35,59pln, instalka ma ok 20MB ale przy pierwszy uruchomieniu mozna wybrac dociagniecie twarzy zawodnikow (SEGA podaje,ze to 47-181MB w zaleznosci od urzadzenia). nie ma jezyka polskiego, NIE MA polskiej ligi - mamy tylko ligi z 14tu krajowow:
Australia, Belgium, Brazil, England, France, Germany, Holland, Italy, Northern Ireland, Portugal, Republic of Ireland, Scotland, Spain and Wales.
co mnie mega zaskoczylo na minus, to mimo wysokiej ceny gry dodatkowe "unlocki" i "challange" do wykupienia ingame za kase. miejsce w zarzadzie klubu - 10zl,bogaty inwestor dla klubu...30,42zl -WTF?!
sa to jednak chyba takie
a'la cheaty, wiec zaden prawdziwy manager raczej nie zaprzatalby sobie nimi glowy
mimo,ze niegrywalne, to jednak istnieja na szczescie pozostale ligii i symulowane sa z nich wyniki,ale chyba tez w mocno okrojony sposob - z polski gra ma np tylko 4kluby w bazie Lech,Legia,Ruch Chorzow i Slask Wroclaw, wiec przypuszczam,ze z nich bedzie skladac zawsze top do pucharow i dostarczac graczy do ewentualnych transferow.
cala reszta-takze uproszczona w stosunku do pierwowzoru z PC - mniej opcji do ustalenia treningow, transfery to po prostu klepanie ceny bez jakichs dodatkowych klauzul itp (a przynajmniej ja poki co nie mialem zadnej takiej opcji).
mecz wyglada tak:
niby duzo narzekania,ale i tak mi sie podoba i od rana gram zamiast pracowac