Nyx napisał(a):
No dobrze, a czy moze mi ktos udzielić rzetelnej informacji, jak gra sie trzyma, pros/cons, fail czy nie fail?
Napisz czego oczekujesz to ci powiem czy brac czy nie. Bo GW2 to gra typu love it or hate it.
Edit:
Moge ci napisać co mi sie najbardziej podoba (zreszta jak kazdy inny).
+brak holy trinity, tankow, healerow, innych takich. Wszystkie klasy sa shomgenizowane. Kazdy moze robic wszystko, ale na rozne sposoby
+WvW bardzo fajne. Duzo lepsze niż WAR, ale oczywiscie startu do Planetside 2 nie ma i raczej nigdy miec nie będzie. Niemniej jeśli jest sie w dobrym matchupie to funu to jest duzo ze zdobywania mapy, obleganie i wojny podjazdowej.
+mnie sie bardzo podoba combat. Troche za mało action i twitch jak na moj gust, ale jest to krok w dobrym kierunku. W czasie levelowania, mi sie nie nudziło, chociażby z tego powodu ze moglem ciągle sie ruszać i walczyć. Niektórymi klasami jest to zasadniczo zbęde (np. Warrior albo Guardian), innymi, jak nie będzie ciągle sie ruszać, to cie moby moga rozjechać. Niemniej levelowanie jest szybkie, łatwe i przyjemne.
+Dungeony to inna sprawa. Ich przechodzenie dzieli sie na dwa typy. Jestem idiotą i zerguje dungeon przez 4h, płacąc 2g za naprawy. Jestem pro i robie dungeon w 20min. Tak czy inaczej kazdy moze go wkoncu skonczyc. Mnie sie podobaja. Dzięki sposobowi w jaki jest prowadzona walka wkoncu nie usypiam nad klawiaturą.
+większość zbugowanych eventów i skill pointow zostałą naprawiona.
+Minimalny progress. Love it or hate it. Ja uwielbiam, że w GW2 wyjebany na ryj 95% progressu i ze max można osiągnąć w kilka dni.
-FOTM. (Fractals Of The mists). Sama idea jest dobra, tylko pośpieszyli sie z jego wprowadzeniem. Przez co 90% playerbase go teraz robi. W przyszłym roku będą normalizować rewardy dla całej gry zeby były takie same jak w FoTM.
Jeśli chodzi o sam dung to jest fajny. Wkoncu ktoś doszedł do wniosku ze większosci graczy nie innteresuje ani fabuła ani zabijanie tony trash mobow. Z dobrą grupą, można 3-4 fractale zrobić w 30 minut. Z idiotami, którzy myśla, że gra polega na wciskaniu randomowych przycisków, wogole sie wkonczyć nie da (na wyższych levelach).
-Ascended Tier. Narazie to jest minus. Cięzko powiedzieć jak to będzie w przyszłości. Zobaczymi jak to będzie wyglądać kiedy Ascended itemy da sie zdobyć przez wszystkie aktywnosci a nie tylko Fotm.
-Brak customizacji skili na broniach. To jest ofc, coś o czym było wiadomo od początku i nie ma tego ze względu na sPvP. Ale mogłoby przynajmniej być na WvW i PvE.
-Mało kombinacji statów na itemach. Ostatnio dodali jedną albo dwie nowe ale to i tak mało. I wogole za mało statów na itemach (znowu na sPvP to zrozumiałe ale w PvE i WvW powinni sobie odpuscic balans i zapusić jakiś random generator, który będzie produkował różne rzeczy). A szkoda, bo potencjał w tym względzie jest ogromny (staty na konkretne Boony i Condition, staty ogólne, staty klasowe itd).