bhp napisał(a):
w sumie to sam sobie odpowiedziałeś, sam mam taki zestaw na tym mobo asusa tylko grafa to gtx670,
w cenie 660ti to brałbym radka chyba że grasz w wowa
nic lepszego nie wymyślisz bo to co wymieniłeś to teraz standard, co do mobo to choćbyś wydał 1500zeta to i tak podkręcanie w większości zależy od tega jaki proc ci sie trafi, więc nie ma co szaleć i nabierać się na magiczne sekcje zasilania
do tego jakaś fajna buda ja polecam fractal design define r4 tylko nie wiem czy się zmieścisz w budżecie
Bude i zasilke mam ok raczej, antec 900 (niebieski odkurzacz
) i 750w corsaira.
co do grafy rzeczywiscie widzie ze 660 ti to nienajlepszy wybor szczegolnie w stosunku jakosc/cena albo goly 660 albo od razu 670, opcja godna rozwagi jest w tej sytuacji radeon
taki hd7950 ktory sie sliczne kreci do poziomu 90tki. Musze to rozwazyc albo 670 albo radek, gdybym nie kupowal ssd to poszedlbym w 670, a tak to napinam mocno budzet, no nic zobacze. Dzieki za sugestie.
Co do CPU no tak wiadomo kroja sobie kwarc i jak sie wykroi lepiej to i7 a jak gorzej to i5 potem wymiota resztki spod stolu i jest i3 - wszystko z jednego wafla ... w duzym uproszczeniu
, wiec zawsze jest ten random factor i slaby i5 moze byc blisko dobrego i3. Staram sie ten element losowy troche zredukowac, tam gdzie zamawiam podzespoly mozna sobie bez doplaty zazyczyc OC bundle, oni skladaja pamiec mobo i proca ciagna np do 4.6 i testuja jakis czas. wiec niech oni sie martwia doborem proca tym bardziej ze ta usluga nie wplywa na cene, jest to wciaz suma podzespolow.