Imo najlepiej swapa nie mieć w ogóle. Jeszcze chyba nie spotkałem tej mitycznej gry ani aplikacji, która by nie działała / działała bardzo niestabilnie bez swapa, a ostatnio mam jazdę na starszę gry.(+uległem promocją) Kupiłem z 10 takich co miały premierę w 1996-2004. Wszystkie się odpalają i chodzą jak ta lala. Te które się wywalają to jakieś białe kruki są i można sobie pamięć wirtualną zawsze włączyć jak się na coś takiego trafi.
Zresztą IMHO ten mit o problemach przy braku pamięci wirtualnej to pokłosie czasów XP i wcześniejszych, kiedy Windy rzeczywiście robiły się niestabilne jak się pamięć wirtualną całkiem zlikwidowało. (co zresztą o ile dobrze pamiętam nie było takie proste wtedy, żeby ją zjechać do 0 ). W nowych oknach już tak nie jest.
Cache przeglądarek, itp - to ja osobiście na SSD będę trzymał jak sobie jakiegoś sprawie. Nie po to płacę, żeby nie korzystać z dysku. Choć niektórzy producenci zaczynają lecieć w kulki np. OCZ
http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/tes ... z_vertex_4Cytuj:
Nośniki objęto pięcioletnim okresem gwarancyjnym, ale zostawiono sobie pewną bramkę, która brzmi: 36.5 TB zapisanych danych
LOLOL
Dobrze, że to narazie jedyny taki dysk chyba na rynku z taką gwarancją. No, ale wraz ze zmniejszaniem się procesu produkcyjengo, żeby obiżyć ceny SSD to ich żywotność się zmniejsza. Ta technologia na dłuższą metę nie ma przyszłości.