zaboleq napisał(a):
Wchodzę do sklepu na "P" po Vertexa 4 128GB a sprzedawca mi mówi, że zajebiście schodzą i będą po nowym roku, wkurwiłem się bo się człowiek napalił a w dodatku miejsca na HDD dosłownie 0 (moje dyski to 5-cio latki więc nie muszę mówić co to za wydajność i ilość miejsca...). W ramach zadość uczynienia spuścił mi z ceny Seagate 1TB 1-talerzowego (dałem za niego 230zł z 270) + dokupiłem sobie 8gb ramu dla moich wirtualek:F. A po SSD może wrócę po świętach najprędzej o ile w ogóle, bo przenosić znowu systemu na SSD etc mi się nie chce :F. Ten seagate i tak jest2x wydajniejszy i 3x cichszy od moich obecnych dysków...
Na stanie nie mieli dosłownie teraz nic ciekawego z ssd (wiadomo, święta), tylko jakieś agility albo szajsungi 840(szajs) albo szajsowate kingstony...
Zaboleq, zorientuj sie troche apropo dyskow ssd przed kupnem, poczytaj testy, rankingi. Te szajsungi to bardzo dobre dyski, sam mam i nie narzekam, a wrecz chwale.
Masz chlopie wtyki, jak Tobie w sklepie obnizaja cene ponizej ceny w hurtowni, w ramach "zadoscuczynienia". Dysk SSD nie jest do zwiekszania pojemnosci dyskowej tylko do szybszego systemu + gier. Jezeli nie chce Ci sie przerzucac systemu z dysku talerzowego na SSD, to cos jest z Toba nie halo