MK jest chyba najbardziej casualową bijatyką obecnie, chociaż wiadomo, że high level play wymaga umiejętności robienia długich mieszanych combosów. Na początek polecam Scorpiona, bo jest chyba najbardziej noob friendly postacią, szczególnie ze swoim bardzo szybkim [],[],[], przechodzącym przez blok dół, tył, trójkąt i stosunkowo prostym dłuższym combo -> [],[],linka,[],[],podcinka (dół, tył, O - o ile dobrze pamiętam). Warto poeksperymentować na własną rękę przeglądając combosy na movie liście i próbując wkładać speciale zamiast ostatniego ciosu kombinacji. Do high lv temu daleko, ale można tak skosić 90% noobów robiących tylko speciale/combosy z move listy. To samo Ermac - dwa ciosy z pierwszego combosa ([],[] albo [],trójkąt, nie jestem pewien), potem dół, tył, kwadrat (podniesienie gościa) i z odpowiednim timingiem tył, przód, trójkąt (special z rzuceniem do przodu). Mam nadzieję, że cokolwiek z tego co napisałem było zrozumiałe. Co do casualowości, MK jest nieporównywalnie prostszy do ogarnięcia niż Tekkeny, Virtua Fightery, SFIV, Marvel vs. Capcom 3, Blazblue, czy Persona 4 Arena, także niczego prostszego raczej nie znajdziesz w tej kategorii.