Havok napisał(a):
Oyci3C napisał(a):
zrezygnowałem całkowicie z PC bo już mam dość dwóch monitorów, klawiatury i pierdyliarda innych rzeczy
I dla tego chcesz kupić laptopa z ekranem 15,6 i jeszcze najlepiej panoramę? Konfiguracji z kilku postów wyżej też nie rozumiem. W gry nie grasz to po co ci komp z nowym i7 i innymi wo dotryskami. Chyba że jakoś wykorzystujesz to w pacy.
Bo lubię i jestem przyzwyczajony?
Laptopa zmieniam co 18-24 miesiące (to powinno odpowiedzieć na mendolenie o maszynie do pisania).
Ja się nie bawię w wymianę starych komponentów, sprzedawanie etc. Nie chce mi się.
Moc wykorzystam spokojnie bo jej potrzebuję w pracy - mam naprawdę odpalonych mnóstwo procesów, maszynek wirtualnych, środowisk a dodatkowo włączoną jakąś gierkę jak LoL czy WoT a nie lubię jak cokolwiek mi się dogrywa/spowalnia.
Matryca większa niż 15,6 jest dla mnie już za duża i NIE MIEŚCI SIĘ DO TORBY

Anyway w skali dwóch lat 2.000-3.000 nie robi mi różnicy a skoro dzięki temu mogę mieć wydajniejszy procesor i bardzo dobrą mobilną kartę graficzną to dlaczego nie?
Mając na myśli, że nie gram w gry chodziło mi bardziej o to, że nie robię wyścigó w tytułach PC dla Ultra Settings w grafice.
Do gier mam konsole a do MOBA i innych właśnie notka - poza tym na pewno Skyrim będzie ładnie wyglądał HE HE.