White Trox napisał(a):
Nie wiem czym tu się podniecać. Z naszego punktu widzenia, a myślę że tylko nasz interes powinien nas interesować nie US, no chyba że wszyscy tutaj mają dowody amerykańskie to nie mam pytań, kto wie w końcu to mmorpg.pl hehe.
Im mniej takich szkodników naszych interesów w us tym lepiej. Koleś mówi wprost, że powinni mieć w dupie reszta świata i skupić się na sobie, a Polacy mu przyklaskują lol. Komentarze pod tymi filmikami idealnie pokazują jak marketingowcy mogą łatwo wyprać co niektórym mózgi i pitolą bez zastanowieniu po złapaniu haczyka.
Zamiast od razu do podniecenia, to moze najpierw troche logiki? Nikt tu nie mowil o interesie Polski to raz.
Komentarz byl, ze to JKM amerykanskiej polityki, co mija sie ze stanem faktycznym o lata swietlne i do tego sie ustosunkowalem.
Dwa, skoro juz zeszlo na inne tory, to ze zaden to nasz wielki interes. Jak mi pokazesz korzysci z inetersu w Afganistanie i Iraku, to moze bedzie mozna cokolwiek mowic o interesach...USA ma w dupie Polske, tak jak mialo w zasadzie zawsze i pierdolenie glupot o wspanialej przyjazni i wspolnych interesach to przejaw braku wyciagania wnioskow z faktow. Dla nich wspolne interesy, to jak moga nam GMO opchnac, albo naszymi rekami sie wysluzyc w zamian za uscisk dloni prezesa... Jebanych wiz nie mozmemy wyzebrac...tak jakby pare tysiecy polakow robilo im roznice, kiedy milony meksykancow napierdala im przez granice po benefity.
Trzy dla Ameryki, to co propopnuje RP byloby wybawieniem w dlugim horyzoncie, ale to przecietny Joe z Arizony, walacy wiesmaki od rana do wieczora i glosujacy na tego, ktory mu wiecej obieca, zrozumie dopiero wtedy, jak jego wnuki beda zmuszone uczyc sie mandarynskiego, zeby miec jakas wizje kariery wieksza niz stanie po zasilek do welfere office.