Mendol napisał(a):
podrzuc cos lepiej dla dzieci ;p
Mendol - w jakim wieku dzieci?
Sugeruje sie iOS-em i 2-latka - jest tego troche nawet po polsku:
1. bajki: wydawnictwo Siedmioróg wypuscilo cala serie w wersji na tablet: Kopciuszek, Kot w Butach, Czerwony Kapturek, Smok Wawelski z profesjonalnym lektorem
2. ZigZag Studio robi na ipada bajki interaktywne (mnostwo rzeczy na ekranie jest interaktywna - po kliknieciu animowana - znacznie lepsze dla dziecka imho): Amelka, Traktor Ben (zdecydowanie najlepsza), Czerwony Kapturek
3. programu firmy wonderkind - ja mam ich chyba 4 czy 5 ale generalnie sa one na jedno kopyto - mala jest zachwycona: seek&find - circus, city, etc.
Oprocz tego Rabbids HD - moja uwielbia tego zajaca, oraz programy na licencji bajek tv - peppa pig (peppas party), in the night garden, Elmo's MM, Charley Bear (polecam), Little Princes, Tinga Tinga Tales, Teletubbies HD.
I swietne puzzle ze zwierzakami: ROHN Games / szukaj czegos z tej firmy - sa genialne.
moja powoli zaczyna pykac w "dorosle" gry: cut the ropes, angry birds, beat sneak.
z innj beczki dla forumowiczow polece 3 pozycje:
1. DrawRace 2 HD - genialna "scigalka"
2. Bastion - konwersja z X360
3. The Room - gra logiczna, dostajemy sie do srodka skrzyni rozwiazujac zagadki, szukajac ukrytych podpowiedzi, etc. Jedyna wada, ze gra jest na raz, ale powinna wystarczyc na kilka godzin