Ni No Kuni?
Najlepsze RPG ostatnich czasów. No chyba, że przyjmujemy iż DS to też RPG. Ale to zupełnie inna bajka i cięzko te oba tytuły do siebie porównywać.
Mass Effecty - bleh, Skyrim - bleh, ostatnie Final Fantasy - bleh - szczerze mówiąc niczego nie dałem rady skończyć
Ni No Kuni skończyłem w 1.5 tygodnia, mając na liczniku prawie 60h.
Świetne story, niezle zakręcone, na poczatku na maksa infantylne, potem coraz poważniejsze, świetna grafika (ale rysunkowa), zajebista animacja, dobry combat system pozwalający na multum możliwości i taktyk (generalnie nawet słabym niedolevelowanym teamem umiejętnie switchując skille/buffu (evade, defend, lub po prostu chowając poza strefę ataku) można spiżgać 95% przeciwników.
Zresztą to nie tylko moja opinia - czytałem komentarze ludzi którzy uważają, że Ni No Kuni to najlepszy jRPG od czasów FF7.
Mam PSP, miałem DS'a też. PSP biło DS na głowę wszystkim. Jedyna rzecz jakiej niema PSP to trening mózgu czy jak to się nazywało. PSP ma lepszą grafę, większa bazę gier (all gry z ps1), lepszy ekran i dźwięk. Wystarczy
Mam ps3. Nie wiem po co mi xbox skoro 95% tych gier mogę przejść na PC z padem od ps3. Exclusivy są duże lepsze na PS3. Jeśli chodzi o online to chyba nie trzeba porównywać opłat i korzyści wynikających z nich. Kupiłem sobie abonament ps+ za rok za 120zł - starczy mi grania na cały rok.zgadzam się w 100%. Naprawdę narzekać na Sony mogą tylko zagorzali fanboje, lub ludzie, którzy nigdy nie mieli do czynienia z konkurencją. Bo konkurencja nie ma startu.
roball - Sony obsysa? Zobacz co tworzy microsoft. Zobacz co stworzyło Nintendo. Sony obsysa pałkę i musi się bardzo postarać? Oni się kurwa starają i to widać. Microsoft ma wyjebane na graczy racząc nas 2 exclusivami rocznie, które i tak pewnie wyjdą na PC oraz żądając opłat za granie online (pomijając fakt, że większość gier ma w pudełku kod online od developera gry - czyli płacisz conajmniej dwa razy za to samo), Nintendo znów wypuściło konsolę z poprzedniej generacji. Ohh... wait, tym razem i tak zrobili świetny kawałek hardwaru, bo są tylko JEDNĄ a nie tak jak zawsze DWIE generację w plecy.
Zalowac kupna PS3 - sam czytnik BD tej klasy kosztuje kilkaset zl, no chyba ze ktos caly czas siedzi w sredniowieczu i oglada DVD. Sama konsola wiec kosztowalaby mnie 200-300zl.