Tor-Bled-Nam napisał(a):
Niby tak. Z drugiej strony jak robiłem frost witch to przeglądałem wcześniej spele i liczyłem na zupełnie innych gameplay niż wyszedł. Okazała się, że poza freezing pulse i ice spear nie ma sensu używać niczego innego. To strasznie spłyca zabawę i powoduje szybkie znudzenie. Rozumiem, że przy tej wielości buildów sporo będzie nudnych lub bezużytecznych, ale ten mi się wydawał podstawowy. Sporo część skill gemów wydaje mi się zupełnie bezużyteczna. Drugi problem to mały droprate map, chyba że ja nie miałem szczęścia.
Cold snap czy ice nova z elemental proliferation i incrased radius to genialny crowd control- zamrażamy wszystkich na ekranie (nawet tych daleko) na kilka sekund i robimy co chcemy. Generalnie przy dobrym mixowaniu ice nova i cold snap trzymamy mobki w perma freeze aż nie padną. Ice spear ostatnio używam tylko na champów albo jakieś packi niebieskich, które się nieco szybciej odmrażają. Za to nie używam wcale freezing pulse, jak dla mnie to strasznie zasysa na dystans.
Mapki faktycznie najlepiej lecą na innych mapach. Owszem, zdarzało mi się robić kilka mapek bez żadnego dropa ale potem na innej wypadały 2-3 sztuki. Rng i tyle.