Więc tak. W instrukcji znajduje się zapis:
Nie wolno zakrywać anteny rękami ani innymi przedmiotami. Może to doprowadzić do problemów z połączeniami lub wyczerpania baterii. umieszczony pod obrazkiem, na którym jest zaznaczona wewnętrzna antena telefonu. W instrukcji papierowej jest informacje te są na tej samej stronie. Znajdująca się jego dolnej tylnej części, akurat w miejscu, które podczas rozmowy znajdzie się wewnątrz dłoni. Przyznaję, że może troszkę podkolorowałem, ale nie popadajmy w fanbojstwo. Połączenie załączony tekst i obrazek sugerują jak trzeba korzystać z telefonu, żeby nie było problemów. Wrzuciłem ta informację, bo przecież japko było wyśmiewane za umieszczenie anteny a okazuje się, że samsung asekuruje się w taki sam sposób. Sam się z tego śmiałem z ajfona a teraz proszę, mam telefon, w którym nie powinienem zasłaniać anteny rękami. WTF?
Ps. W instrukcji z pdf (Xantha) jest zapis, mówiący: "Nie wolno używać folii ochronnej na ekran, może to być przyczyna nieprawidłowego działania czujnika dotyku". W instrukcji dołączonej do telefonu nie znalazłem takiego zapisu. Który zapis jest prawdziwy?
Ps2. Do ajfona też nie wolno stosować folii na ekran? Zwracam uwagę na wyrażenie "nie wolno" będące jednoznacznym zakazem a nie sugestią jak np. "nie powinno się".